Go Back   MY350Z.COM Forums > 350Z Tech Area > Audio & Video
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search


Welcome to my350z.com!
Welcome to my350z.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-20-2013, 07:41 AM   #1
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Pioneer AVH-X5500BHS Install

I am in the process of installing a Pioneer AVH-X5500BHS head unit. So far pretty straight forward. I am keeping factory Nav and will add a separate speaker and mute circuit for it. Also front and rear cameras.

When I removed the factory Bose I noticed that it had 4 connectors. I know 2 are power and speakers, 1 is for Nav, but I cannot find any info on the 4th connector. I have read it could be for CD changer which I don't have.

I have searched but can't find any info. Any one know what it's for ?
Attached Thumbnails
Pioneer AVH-X5500BHS Install-image.jpg  
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2013, 07:43 AM   #2
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Pioneer AVH-X5500BHS Install

Test fit
Attached Thumbnails
Pioneer AVH-X5500BHS Install-image.jpg  
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 06:05 PM   #3
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Pioneer AVH-X5500BHS Install

Here is my harness with ROEM-NIS2, Microbypass and Nav muting circuit using transistor and relay.
Attached Thumbnails
Pioneer AVH-X5500BHS Install-image.jpg  
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 06:08 PM   #4
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Pioneer AVH-X5500BHS Install

All wired up except for rear camera
Attached Thumbnails
Pioneer AVH-X5500BHS Install-image.jpg  
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 06:10 PM   #5
quiksilver38
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Aug 2007
Location: Chico/ East Bay Area
Posts: 2,333
Points: 3,454, Level: 36
Points: 3,454, Level: 36 Points: 3,454, Level: 36 Points: 3,454, Level: 36
Today's Activity: 0.4%
Today's Activity: 0.4% Today's Activity: 0.4% Today's Activity: 0.4%
Default

Quote:
Originally Posted by canmark View Post
All wired up except for rear camera
Click the image to open in full size.
quiksilver38 is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 06:16 PM   #6
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

Funny, I'm using my IPad to post. For some reason it rotates the pics. They look ok in my camera roll.
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2013, 07:17 PM   #7
secwind
Registered User
 
secwind's Avatar
 
Trader Score: (8)
Join Date: Sep 2009
Location: Chicago
Posts: 417
Points: 2,031, Level: 27
Points: 2,031, Level: 27 Points: 2,031, Level: 27 Points: 2,031, Level: 27
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

Looking good. I was debating between the x5500 and x8500. Ended up getting the x8500 instead. Can't wait to get it.
__________________
PPW 350Z ::
secwind is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2013, 10:45 PM   #8
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Pioneer AVH-X5500BHS Install

Everything is installed and working properly but there is a problem with the Nav speaker.

I built the transistor/relay circuit with it's own speaker to mute the audio when the Nav voice comes on. It work properly but I noticed that the speaker is very warm to the touch. It's connected to L/B on + side and W/B on - side.

The Nav is turned off so no voice directions are active but speaker is still very warm.

Any help on why it's doing this would be greatly appreciated.
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2013, 12:47 PM   #9
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Pioneer AVH-X5500BHS Install

Pics of finished install.

Still don't know if it's normal to have constant 5 volts between L/B and W/B on the nav connector

I have a good 1/2 inch between screen and shifter when in park.
Attached Thumbnails
Pioneer AVH-X5500BHS Install-img_0743.jpg   Pioneer AVH-X5500BHS Install-r-camera.jpg   Pioneer AVH-X5500BHS Install-img_0744.jpg  
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 05:46 PM   #10
EdMandevil
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Mar 2013
Location: Norfolk, Va
Posts: 5
Points: 556, Level: 11
Points: 556, Level: 11 Points: 556, Level: 11 Points: 556, Level: 11
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

I have the same head unit and it will not turn on . Any tips? I'm pretty sure I have everything connected
EdMandevil is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 05:55 PM   #11
EdMandevil
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Mar 2013
Location: Norfolk, Va
Posts: 5
Points: 556, Level: 11
Points: 556, Level: 11 Points: 556, Level: 11 Points: 556, Level: 11
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

Quote:
Originally Posted by canmark View Post
Pics of finished install.

Still don't know if it's normal to have constant 5 volts between L/B and W/B on the nav connector

I have a good 1/2 inch between screen and shifter when in park.
Can't get my **** too work!
EdMandevil is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2013, 06:05 PM   #12
350zchad
Registered User
 
Trader Score: (1)
Join Date: Feb 2010
Location: Indianapolis
Posts: 796
Points: 1,889, Level: 25
Points: 1,889, Level: 25 Points: 1,889, Level: 25 Points: 1,889, Level: 25
Today's Activity: 1.7%
Today's Activity: 1.7% Today's Activity: 1.7% Today's Activity: 1.7%
Default

Quote:
Originally Posted by EdMandevil View Post
Can't get my **** too work!
plug antenna in???

OP looks good!
__________________
High Definition Detailing | HDdetailing.com | Facebook HighDefinitionDetailing.Tinting
350zchad is offline   Reply With Quote
Old 05-30-2013, 08:15 PM   #13
EdMandevil
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Mar 2013
Location: Norfolk, Va
Posts: 5
Points: 556, Level: 11
Points: 556, Level: 11 Points: 556, Level: 11 Points: 556, Level: 11
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

Quote:
Originally Posted by 350zchad View Post
plug antenna in???

OP looks good!
Got it thanks!
EdMandevil is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2013, 01:47 PM   #14
Airkilo
Registered User
 
Airkilo's Avatar
 
Trader Score: (2)
Join Date: Jun 2007
Location: San Antonio, Tx
Posts: 46
airkilo33
Points: 2,715, Level: 31
Points: 2,715, Level: 31 Points: 2,715, Level: 31 Points: 2,715, Level: 31
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

Did you have any trouble with getting the screen to tilt and open? I just finished installing mine and it does not want to open. Seems like it is getting caught on the bezzle.
Airkilo is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2013, 08:10 PM   #15
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

Quote:
Originally Posted by Airkilo View Post
Did you have any trouble with getting the screen to tilt and open? I just finished installing mine and it does not want to open. Seems like it is getting caught on the bezzle.
It worked fine for me. I tested it before installing it. Maybe it is twisting a bit when you tightened it causing it to bind.
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2013, 02:35 PM   #16
radiivan
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Sep 2012
Location: Miami
Posts: 12
Points: 331, Level: 6
Points: 331, Level: 6 Points: 331, Level: 6 Points: 331, Level: 6
Today's Activity: 0.5%
Today's Activity: 0.5% Today's Activity: 0.5% Today's Activity: 0.5%
Default

Quote:
Originally Posted by canmark View Post
I am in the process of installing a Pioneer AVH-X5500BHS head unit. So far pretty straight forward. I am keeping factory Nav and will add a separate speaker and mute circuit for it. Also front and rear cameras.

When I removed the factory Bose I noticed that it had 4 connectors. I know 2 are power and speakers, 1 is for Nav, but I cannot find any info on the 4th connector. I have read it could be for CD changer which I don't have.

I have searched but can't find any info. Any one know what it's for ?
Hey man, I installed a similar radio to my 04 z but it didnt come with a rear view camera; Did you install yours ? Which one did you get ? work good ? Hows the quality of it during the day/night? How'd you hide it on your hatch? Sorry I'm just trying to figure out how I'm gonna do it.
radiivan is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2013, 12:31 AM   #17
thebeagster2
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Jun 2013
Location: Ohio
Posts: 2
thebeagster2
Points: 59, Level: 1
Points: 59, Level: 1 Points: 59, Level: 1 Points: 59, Level: 1
Today's Activity: 0.5%
Today's Activity: 0.5% Today's Activity: 0.5% Today's Activity: 0.5%
Default Steering wheel controls?

Quote:
Originally Posted by canmark View Post
I am in the process of installing a Pioneer AVH-X5500BHS head unit. So far pretty straight forward. I am keeping factory Nav and will add a separate speaker and mute circuit for it. Also front and rear cameras.

When I removed the factory Bose I noticed that it had 4 connectors. I know 2 are power and speakers, 1 is for Nav, but I cannot find any info on the 4th connector. I have read it could be for CD changer which I don't have.

I have searched but can't find any info. Any one know what it's for ?
Did you end up getting it to work with the steering wheel controls? (if you have a Z with steering wheel controls...)
thebeagster2 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2013, 08:22 AM   #18
SuZZZ
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Aug 2013
Location: US
Posts: 2
Points: 395, Level: 7
Points: 395, Level: 7 Points: 395, Level: 7 Points: 395, Level: 7
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Avh-x5500bhs

Sorry for the PM questions canmark.

Just wondering if anyone else has installed the Pioneer AVH-X5500BHS and which install kit (DIN bezel) they used?

I like the one canmark used and I'm guessing by the pics that it's a Scosche brand? The metra bezel looks like the corners have a half-inch radius with a funky recessed edge.

Also, did anyone use the parking brake micro-bypass switch?

Thanks! -Suzi
SuZZZ is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2013, 04:14 PM   #19
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

I have the bypass on mine and it works
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring
canmark is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2013, 04:15 PM   #20
canmark
Registered User
 
canmark's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: May 2008
Location: Alberta Canada
Posts: 67
Points: 2,445, Level: 29
Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29 Points: 2,445, Level: 29
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

Quote:
Originally Posted by thebeagster2 View Post
Did you end up getting it to work with the steering wheel controls? (if you have a Z with steering wheel controls...)
I don't have steering wheel controls. All works fine though
__________________
Silverstone 2004.5 ZR Touring

Last edited by canmark; 08-23-2013 at 04:39 PM..
canmark is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2013, 04:15 PM
MyG37
Infiniti G37




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
350z, 370z, avh, avhx5500bhs, camera, fit, forum, harness, hook, install, installation, installing, pioneer, rear, x5500bhs



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump

ADVERTISING
INSURANCE CENTER

All times are GMT -8. The time now is 05:07 PM.


Advertise on MY350Z.COM - Privacy Statement - Terms of Service - Jobs
Copyright 2002 - 2008, MY350Z.COM All Rights Reserved.

Admin control Panel Backup