Go Back   MY350Z.COM Forums > 350Z Tech Area > Maintenance & Repair
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Register Photos FAQ Search Today's Posts Mark Forums Read ExperienceUsed CarsGarageVendors
Search


Welcome to my350z.com!
Welcome to my350z.com.

You are currently viewing our forum as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our community, at no cost, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content and access many other special features. Registration is free, fast and simple, so please join our community today!


Reply
 
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-30-2003, 03:54 PM   #1
digerydingo
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Sep 2002
Location: Canada
Posts: 237
Default Dash error and warning lights

Forgot to type this out. Four days after picking up my 350Z DB Track I was ripping up our lovely Sea to Sky Hwy on my way to Whistler when all of a sudden in a passing lane my dash lit up like a christmas tree! My speedo was reading like 40km or so even though I was traveling 140kms (Canada folks) and my ABS, (!), VDC off, and SLIP light were all on. The car didn't skip a beat and I didn't really freak out when the lights came on, but just assumed I had some problem with the traction control system and abs.

I stopped for gas in Squamish and hopped the problem would be cured with the off and on reset during the gas stop but problem was still there. I didn't actually test if I had lost traction or abs and kept on my marry way. About 10mins out of squamish the speedo started freaking out jumping around from 50kms to my actual speed for a few seconds then bam, she was bang on 145km or so but all the dash lights where still on.

When I finally made it up there I called home to check the manual in case there was an error code for specific dash lights but we couldn't find any. I still enjoyed a nice dinner and when we got out and I restarted her 3hrs later I had no problem, to this day, two weeks later she's still running just fine. I didn't really see the need to take it in considering everything is running fine, and my vdc and abs systems do work fine although I'll still get the technician to check it out.

Just checking to see if anyone else had this problem.
digerydingo is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2003, 07:36 AM   #2
zwindsor
Twisty addict
 
zwindsor's Avatar
 
Trader Score: (6)
Join Date: Jun 2002
Location: Upper Nor_Cal
Posts: 2,424
Points: 6,668, Level: 53
Points: 6,668, Level: 53 Points: 6,668, Level: 53 Points: 6,668, Level: 53
Today's Activity: 0.7%
Today's Activity: 0.7% Today's Activity: 0.7% Today's Activity: 0.7%
Default

Sure there wasn't a UFO fly-by
__________________
A Dirty Mind Is A Joy Forever
zwindsor is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 02:17 PM   #3
OldZ
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Apr 2003
Location: Texas
Posts: 21
Default

Same exact thing happened to me driving home when I picked up the car. Stopped, turned off the engine, and everything has been back to normal since.
OldZ is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 02:38 PM   #4
hfm
Registered User
 
hfm's Avatar
 
Trader Score: (1)
Join Date: Sep 2002
Location: The Val
Posts: 7,858
Points: 7,518, Level: 57
Points: 7,518, Level: 57 Points: 7,518, Level: 57 Points: 7,518, Level: 57
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default Re: Dash error and warning lights

Quote:
Originally posted by digerydingo
Just checking to see if anyone else had this problem.
Alpine, a forum member had the same problem. It turned into a major problem. I believe this is a known issue that relates the the ECU and that you should contact NNA and a dealership.
__________________
HFM
hfm is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2003, 07:37 PM   #5
Rob Nance
Registered User
 
Rob Nance's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: Mar 2003
Location: Austin, TX
Posts: 864
Default

This is a lot like my problem, dingerydingo brought this thread of his to my attention.

Between this scenario, mine, the blinker sound going away, I'm really starting to worry a bit. I'm thinking our car might have some serious problems with the ECU and it's networking of various car systems.

Here is my thread from around a month ago, about my similar problem.

http://www.my350z.com/forum/showthre...threadid=25299
Rob Nance is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2003, 08:30 AM   #6
digerydingo
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Sep 2002
Location: Canada
Posts: 237
Default

Thanks for the replys guys, my car goes into the dealership tommorow for some service. I'll bring the problem to their attention and see if they can't plug in and find out what's going on. I'll keep you posted.
digerydingo is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2003, 06:42 PM   #7
FLY BY Z
Registered User
 
FLY BY Z's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: Dec 2002
Location: Maryland
Posts: 2,700
Default

The day I bought the car I went to visit some family while I was in town. As I was pulling into an intersection on a hill on my way out, I stalled the car as some lady turned left right in front of me. I was a little miffed and I fired it back up while the car was still rolling back and then pulled through the intersection immed. before the electrical system had time to cycle through. I go through first and shift to second. Halfway through second I give it gas to accelerate and around like 30 the car would not go faster and would start bucking wildly. So I slowed and it was smooth and then went faster again and it bucked around some more and would not exceed 30MPH. I pulled over into a parking lot and shut her down. I waited a second and fired it back up. Since then my car has been flawless in every respect. I have no clue what happened.

I totally forgot about this until I read this post.
FLY BY Z is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2003, 04:24 AM   #8
zpeed350
Registered User
 
zpeed350's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: Jan 2003
Location: Windsor, Connecticut
Posts: 359
Points: 3,806, Level: 39
Points: 3,806, Level: 39 Points: 3,806, Level: 39 Points: 3,806, Level: 39
Today's Activity: 0.4%
Today's Activity: 0.4% Today's Activity: 0.4% Today's Activity: 0.4%
Send a message via AIM to zpeed350
Default Re: Dash error and warning lights

Quote:
Originally posted by digerydingo
when all of a sudden in a passing lane my dash lit up like a christmas tree! My speedo was reading like 40km or so even though I was traveling 140kms (Canada folks) and my ABS, (!), VDC off, and SLIP light were all on. The car didn't skip a beat and I didn't really freak out when the lights came on, but just assumed I had some problem with the traction control system and abs.
I had this happen about a week ago. I was doing a donuts in an empty parking lot and accidently hit the rev limiter. Once I stopped and pulled out of the parking lot I looked down at the dash and was like WTF!!! EVERY light on the dash was on. Ebrake, slip, TCS, airbag, etc....but it still drove fine. It got me real nervous though. So I shut the car off. Started it back up and it has been fine since.
zpeed350 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2003, 04:31 AM   #9
3 FIVE O Z
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Feb 2003
Location: Oceanside Ca.
Posts: 58
Points: 4,108, Level: 40
Points: 4,108, Level: 40 Points: 4,108, Level: 40 Points: 4,108, Level: 40
Today's Activity: 0%
Today's Activity: 0% Today's Activity: 0% Today's Activity: 0%
Default

J/W digerydingo and whomever else has experienced the same problem, what is your VIN#?
3 FIVE O Z is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2003, 07:50 AM   #10
zpeed350
Registered User
 
zpeed350's Avatar
 
Trader Score: (0)
Join Date: Jan 2003
Location: Windsor, Connecticut
Posts: 359
Points: 3,806, Level: 39
Points: 3,806, Level: 39 Points: 3,806, Level: 39 Points: 3,806, Level: 39
Today's Activity: 0.4%
Today's Activity: 0.4% Today's Activity: 0.4% Today's Activity: 0.4%
Send a message via AIM to zpeed350
Default

Quote:
Originally posted by 3 FIVE O Z
J/W digerydingo and whomever else has experienced the same problem, what is your VIN#?
VIN 42XX, cant remember.
zpeed350 is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2003, 06:27 AM   #11
digerydingo
Registered User
 
Trader Score: (0)
Join Date: Sep 2002
Location: Canada
Posts: 237
Default

I'll check my VIN right away but heading to Edmonton last weekend it happened again, this time for about 4hrs. It seems to be after the car has been going for a while and there are series of passing lanes, whenever I start to give her full throttle pass and slow down again/repeat, the dash springs to life.
digerydingo is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2003, 06:27 AM
MyG37
Infiniti G37




Paid Advertisement
 
 
 
Reply

Tags
2003, 2008, 350z, caution, check, dash, dashboard, indicator, light, lights, lite, nissan, symbols, warning, warnings



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off
Forum Jump

ADVERTISING
INSURANCE CENTER

All times are GMT -8. The time now is 08:20 PM.


Advertise on MY350Z.COM - Terms of Service - Privacy Statement - Jobs
Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.5.2
Copyright 2002 - 2008, MY350Z.COM All Rights Reserved.

Admin control Panel Backup