Any help would be AWESOME - MY350Z.COM Forums



Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-20-2017, 10:49 AM   #1
con_man16
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Nm
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Any help would be AWESOME

I hope all is well. I recently purchased a 2004 Nissan 350z roadster w/105xxx miles bone stock. The seller said that the car wont rev, so i figured it would be an easy fix. I've replaced almost every sensor, no change. I dug into the wiring harness and found a few bad connections, spliced wires, and pushed in pins at the ecu connector. I ordered a new harness, installed the harness, and now it cranks but wont start. Ive done the learning procedures numerous times, it has a strong battery, not sure where to go from here. The red light for the security system does not stay on while attempting to start so i dont think its the NATS. Any advice would be greatly appreciated.
con_man16 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:10 PM   #2
zakmartin
Orange MoodRing
 
zakmartin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 1,435
Thanked 99 Times in 78 Posts
Default

Take it to a Nissan dealership, tell them it's broke and realize you just got swindled by someone who sold you his problem.
zakmartin is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:11 PM   #3
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 30,009
Thanked 4,167 Times in 2,732 Posts
Default

But that costs money and makes too much sense
travlee is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:17 PM   #4
MicVelo
350Z/370Z Tech Moderator
MY350Z.COM
 
MicVelo's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Northern California
Posts: 4,043
Thanked 996 Times in 719 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by con_man16 View Post
I hope all is well. I recently purchased a 2004 Nissan 350z roadster w/105xxx miles bone stock. The seller said that the car wont rev, so i figured it would be an easy fix. I've replaced almost every sensor, no change. I dug into the wiring harness and found a few bad connections, spliced wires, and pushed in pins at the ecu connector. I ordered a new harness, installed the harness, and now it cranks but wont start. Ive done the learning procedures numerous times, it has a strong battery, not sure where to go from here. The red light for the security system does not stay on while attempting to start so i dont think its the NATS. Any advice would be greatly appreciated.
You pulled codes, I presume?
MicVelo is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:18 PM   #5
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 30,009
Thanked 4,167 Times in 2,732 Posts
Default

Suuuuuuuuuuuuurvey saaaaaaaaaaaaaaaaays

no
travlee is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:20 PM   #6
dkmura
General & DIY Moderator
MY350Z.COM
iTrader: (60)
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Aurora, Colorado
Posts: 5,467
Thanked 326 Times in 223 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by zakmartin View Post
Take it to a Nissan dealership, tell them it's broke and realize you just got swindled by someone who sold you his problem.
^^THIS and realize your Z33 needs a CONSULT III and an experienced tech to get it back running right. Less money and headaches than throwing parts and expletives at it.
dkmura is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:24 PM   #7
con_man16
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Nm
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK so apparently while i was in the garage for 30 mins i got a lot of replies. I got it to start but it wont rev. I dont want to take it to the stealership cause the closest one is about an hour away. I'm gonna pull the codes again and see whats on there. Only code that was on it last time was the one for the pcv valve or something like that. My M35 has that same code and it runs fine. So yeah.
con_man16 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:49 PM   #8
con_man16
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Nm
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

P0011 "A" Camshaft position-timing over-advanced or system performance
P0447 Evaporative emission system vent control circuit open
P0021 "A" Camshaft position-timing over-advanced or system performance
con_man16 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 01:51 PM   #9
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 30,009
Thanked 4,167 Times in 2,732 Posts
Default

Replace sensors with oem....go from there
travlee is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 02:01 PM   #10
con_man16
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Nm
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ima swap the ones from the M and i will check back.
con_man16 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 02:10 PM   #11
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 30,009
Thanked 4,167 Times in 2,732 Posts
Default

Good plan
travlee is online now   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 03:05 PM   #12
con_man16
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Nm
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Revs a little, very rough idle. i have to press the pedal all the way to the floor. Honestly sounds like the timing is off.The only way I know to correct that is to get the ecu flashed........
con_man16 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 03:26 PM   #13
dcains
Registered User
iTrader: (15)
 
dcains's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Lutz, FL
Posts: 4,671
Thanked 301 Times in 252 Posts
Default

Sounds like the seller was the con man.
dcains is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 03:33 PM   #14
con_man16
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2017
Location: Nm
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

LMAO yeah ikr.
con_man16 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2017, 03:34 PM   #15
dcains
Registered User
iTrader: (15)
 
dcains's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Lutz, FL
Posts: 4,671
Thanked 301 Times in 252 Posts
Default

Couldn't help myself.
dcains is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2017, 03:15 PM   #16
samsniss350z
Registered User
 
samsniss350z's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: planet earth
Posts: 1,441
Thanked 19 Times in 19 Posts
Default

Welcome and let us know how you get on.
samsniss350z is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 10:54 AM.


Copyright 2002 - 2008, MY350Z.COM All Rights Reserved.