350 randomly stalling / giving codes - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion

Notices
2003-2009 Nissan 350Z

350 randomly stalling / giving codes

Reply

 
 
 
Old 03-06-2018, 08:31 AM
  #1  
floutlaw
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2018
Location: Orlando, Florida
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 350 randomly stalling / giving codes

Hello! New to posting on this forum but have been reading for awhile. Hoping I can find some opinions that lead me in right direction...

I have a 2006 350z and I have been having car problems. The problem started when I was driving around my house... I was in traffic and waiting for the light, when with no warning, the car shut off. The service engine light came on first. Then the traction control light came on and the slip light. I then shut off the car completely (key out) and waited for a couple minutes.

From there, I tried starting the car and it started right up. The service engine light stayed on and the other 2 lights went off. The issue (car randomly shutting off) happened again on the way home. This time I was driving on the highway and the car literally downshifted, like when you push the traction control button . I got to the rest area and I shut it off again for a couple minutes. Again the only light on was the service engine soon light stayed on.

I went to auto zone to get the codes checked - and they found the following...

Crankshaft Position
Sensor A Circuit Malfunction

I had a local mechanic replace the crankshaft sensor and it seemed to run fine for a couple days and the service engine light was gone. After a few days of driving after this the car shut off again and the service engine / traction / slip lights came on... I have been driving to and from work and the service engine light is still on... and I have not gotten the error codes checked again...

Just trying to get some ideas on what might be the issue since replacing the crankshaft sensor didn't totally fix.
floutlaw is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2018, 10:04 AM
  #2  
Atreyu'z 350
Label Pending..
 
Atreyu'z 350's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Pennsylvania
Posts: 1,898
Thanked 246 Times in 215 Posts
Default

I'm going to guess that you did not use an OEM NISSAN crankshaft position sensor...? Welcome, btw.
Atreyu'z 350 is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2018, 10:39 AM
  #3  
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 35,632
Thanked 5,486 Times in 3,746 Posts
Default

travlee is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2018, 01:08 PM
  #4  
floutlaw
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2018
Location: Orlando, Florida
Posts: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally Posted by Atreyu'z 350 View Post
I'm going to guess that you did not use an OEM NISSAN crankshaft position sensor...? Welcome, btw.
i got one from autozone so I think it was not OEM.. and thanks for the welcome.

I will get an OEM to replace this one with if you think that could be it

any other ideas ?
floutlaw is offline  
Reply With Quote
Old 03-06-2018, 01:47 PM
  #5  
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 35,632
Thanked 5,486 Times in 3,746 Posts
Default

the 350 is finicky when it comes to sensors
travlee is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to travlee For This Useful Post:
floutlaw (03-08-2018)
Old 03-06-2018, 01:59 PM
  #6  
Atreyu'z 350
Label Pending..
 
Atreyu'z 350's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Pennsylvania
Posts: 1,898
Thanked 246 Times in 215 Posts
Default

No problem.. Not at this time, but I may if that OEM sensor doesn't work.
Atreyu'z 350 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Atreyu'z 350 For This Useful Post:
floutlaw (03-08-2018)
Old 03-06-2018, 04:21 PM
  #7  
imogen
Registered User
 
Join Date: Jan 2018
Location: Alaska
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Maybe your sensor doesn't work
imogen is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to imogen For This Useful Post:
floutlaw (03-08-2018)
Old 03-08-2018, 06:05 AM
  #8  
WYZIWYG
Registered User
 
Join Date: Apr 2005
Location: BEHIND YOU!! BEHIND YOU!!!
Posts: 8,111
Thanked 129 Times in 99 Posts
Default

Originally Posted by floutlaw View Post


i got one from autozone so I think it was not OEM.. and thanks for the welcome.

I will get an OEM to replace this one with if you think that could be it

any other ideas ?
How many miles on the car? Just went through this same problem, so I'll save you the headache. Go to Z1 Motorsports and order 2 new OEM camshaft and 1 crankshaft sensor(s). Get those replaced and hopefully your mechanic can clear the codes out.

Don't waste time with AutoZone or Amazon sensors. I'm already out almost $200 doing the exact same thing. Just get the OEM ones and be done with it. And also pick up an OBD2 scanner.
WYZIWYG is offline  
Reply With Quote
Old 03-18-2018, 06:46 AM
  #9  
Franknbeans
Registered User
 
Franknbeans's Avatar
 
Join Date: May 2017
Location: North of Pitt. PA
Posts: 158
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

^ Good advice. OBD2 scanners can be had for 30ish bucks I don't recommend the blue tooth versions that connect to your phone via Torque app. Mine broke in 3 months.
https://smile.amazon.com/Autel-AutoL...+scanner&psc=1
Franknbeans is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
QueenZ_350
Maintenance & Repair
3
06-23-2013 01:55 AM
penniman16
Maintenance & Repair
13
09-02-2012 02:10 PM
soshiv
Engine & Drivetrain
14
02-17-2008 04:29 PM
Gman2004
Forced Induction
8
04-22-2006 06:47 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: