Need urgent help. I have 2 codes p0335, and p1273. READ BELOW - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion



2003-2009 Nissan 350Z

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-11-2018, 08:24 PM   #1  
Gavin Pancirov
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2018
Location: las vegas
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Need urgent help. I have 2 codes p0335, and p1273. READ BELOW

Hello all. I am brand new to this so please bear with me. I have a 2004 Nissan 350z with injen intake, throttle body spacer, and straight piped from headers. The test pipes were put in last year. Iíve had a big problem recently with my car. I started having very weird throttle response randomly. It started off maybe once a week, then increased until it got very bad. I kept getting the cars check engine light read but nothing was coming on until my o2 sensor. I was
told it was probably just my test pipes finally Being detected ok so they said they donít know why I was having that issue said it might be fuel. This was about a week or so. Today I cold start the car and idles ok for the first minute then I as I clean my garage for the next 5 minutes. 3-5 times the Rpms drop to about 100 and back up to 1500 like it was about to stall. So all is ok at first. I drive around and car is feeling weak and slow like it has been and kept getting worse. If I revved it in neutral It would take forever to get up with lots of backfires and ect, sounded like it was just running to rich. So I get the car engine light checked again and same thing. I drive around and then later that day I get my engine like checked again because itís gotten worse. Turns out my p0335 comes on! A simple fix I see so I buy the part drive to a buddies we install it in 10 minutes I leave. Car drive a perfectly fine. I get on the freeway do a hard second pull and I start to feel a few hicups almost like a misfire but not really. So I am like wtf you have to be kidding. I kinda start to baby it give it some gas and it just gets worse and worse. It got so bad that I couldnít accelerate so Iím driving home my car is backfiring like crazy and I see my average mpg drops to 11mpg this is not a lie. I go through a 1/4 of a tank in 10 miles this is no joke. So the car is limping home but Iím afraid it wonít make it cus the gas light is on and I turn into the gas station. Put 20$ in head home and the car isnít even wanting to idle to I give her gas to try to keep the rpms up. Car stalls heading out the gas station and I try to start and drive but it wonít. I try and it will start and die. Sometimes it wonít start or it barely catches and dies right away until the car dies. So I sit for 30 minutes waiting for a tow truck. Have a friend jump me just to see if I can figure out whatís going on and low and behold the car idles fine and no problems at all! All I did was take the mass air flow sensor off and
blow on it but I feel like this isnít the culporate. If you read through this please help. Thank you
Gavin Pancirov is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 05:27 AM   #2  
khnitz
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Location: Livingston County, MI
Posts: 14
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

What did you use to clean the MAF? I recently put a '97 Crown Vic back on the road that had been sitting for 4 years before we bought it, and the last thing I had to do to get the car to idle and rev up correctly was clean the MAF. It was a night and day difference. I used a MAF-specific cleaner.We took the car on a 2500 mile round-trip to FL over new years and it ran without issue.

And, as others here will surely ask and point out, did you search the forums for the specific trouble codes you read to look for similar BTDT posts?
khnitz is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2018, 08:13 AM   #3  
MicVelo
350Z/370Z Tech Moderator
MY350Z.COM
 
MicVelo's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Northern California
Posts: 6,128
Thanked 1,677 Times in 1,227 Posts
Default

Please do not DOUBLE POST as it causes confusion and clutters the site.

If anyone wishes to respond, please post here (thread already in progress):

https://my350z.com/forum/new-owners/...h-my-350z.html
MicVelo is online now   Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to MicVelo For This Useful Post:
Spike100 (06-14-2018), zakmartin (06-12-2018)
Old 06-12-2018, 10:28 AM   #4  
tmdz
Registered User
 
Join Date: Sep 2017
Location: WA State
Posts: 109
Thanked 18 Times in 14 Posts
Default

Sounds like you have crud in your gas. The filter in the tank is being choked off and the crud gets stirred up when you put more gas in.

Pull the negative battery cable, drop the fuel tank, clean it out, put it back. Let the car sit for a day or so, put the battery cable back on and test.
tmdz is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with codes p1273 and p0430 blakemedia Maintenance & Repair 0 08-11-2014 09:24 PM
codes p0335, p0021, p0011 350z 2005 Northern.Z Maintenance & Repair 2 09-22-2011 07:41 PM
Codes p1273 and p1283 fabre80 Engine & Drivetrain 16 03-06-2011 10:33 PM
Throwing codes, codes, codes, and more codes Gman2004 Forced Induction 8 04-22-2006 06:47 PM
P1273 & P1284 codes w/ Turbonetics??? jlimquest Forced Induction 7 03-11-2006 11:00 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 09:44 AM.


Copyright ©2002 - 2017, MY350Z.COM All Rights Reserved.
We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: