Notices
Maintenance & Repair 350Z up keep and diagnosing/fixing problems

Bad MAF symptoms!?

Old 04-29-2008, 08:34 PM
  #1  
aguita
Registered User
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dominican Republic
Posts: 142
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Bad MAF symptoms!?

which are the symtoms of a maf going south??
No CEL or anything..
the car when is warm and i turn it on the rpm go below 500 and jump back to 800 and stay there..could this be the maf?
after that i get normal idle

I saw on a thread that the PCV to the plenum could be disconnected..what is the pcv??

Also where can i get this part? can i purchase the sensor alone?

Yes i did search!
aguita is offline  
Old 04-30-2008, 07:41 AM
  #2  
cheshirecat79
Registered User
iTrader: (9)
 
cheshirecat79's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Port St. Lucie, FL
Posts: 16,805
Likes: 0
Received 3 Likes on 3 Posts
Default

So when you turn the car on, rather than the idle staying high and coming down, it's dipping down to 500 and coming up? Can't really understand what you're describing.

What's the mileage on your car? No CEL means the ecu sees the maf as functioning properly, but it could be dirty. There is MAF cleaner at autoparts stores that you can use to spray on it. I would not consider replacement at this point, as the MAF may not be the issue.
cheshirecat79 is offline  
Old 05-01-2008, 08:24 AM
  #3  
aguita
Registered User
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dominican Republic
Posts: 142
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

yeah instead of the idle going high and then coming down slowly it drops below 300 until the point that the car almost turn off and then bump again to the normal idle range and stay there..this only happens when the car is warm..
car has 24k 2003..

But i think that the problem fixed..since im supercharged yesterday i removed the maf for cleaning and it was full of oil blowby..i took the sensor off and spray it with electronic cleaner aloing with the throttle body and the maf housing..now the car idles smoothly and dont have that problem again..
aguita is offline  
Old 05-05-2008, 09:09 AM
  #4  
ladyzed
Registered User
iTrader: (4)
 
ladyzed's Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Location: Kamloops BC
Posts: 573
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Did you use CRC MAF cleaner?
ladyzed is offline  
Old 05-06-2008, 08:59 PM
  #5  
aguita
Registered User
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Dominican Republic
Posts: 142
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

nope just standart electronic contact cleaner..it came alot of oil and dirt from the maf and the idle problem went away!
aguita is offline  
Old 06-29-2014, 09:10 AM
  #6  
JuniorDeJesus
Registered User
 
Join Date: Jan 2014
Location: Raleigh, NC / Beaufort, SC
Posts: 43
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by aguita View Post
nope just standart electronic contact cleaner..it came alot of oil and dirt from the maf and the idle problem went away!
What exactly did you do to fix it I think I'm having the same problem!
JuniorDeJesus is offline  
Old 10-31-2015, 04:32 PM
  #7  
ukraini9mofo
Registered User
iTrader: (2)
 
Join Date: Jul 2007
Location: zLand
Posts: 122
Received 1 Like on 1 Post
Default

Any update on resolution for this ?
ukraini9mofo is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Colombo
Forced Induction
32
08-15-2018 06:05 PM
350Z_Al
Exterior & Interior
131
08-29-2017 05:01 PM
350z82
Exterior & Interior
19
10-01-2015 06:25 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Bad MAF symptoms!?


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: