Notices
Audio & Video 350Z Mobile entertainment and other electronics

Bose in nismo

Old 03-22-2018, 10:23 PM
  #1  
HRmadness
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2015
Location: antioch ca
Posts: 9
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Bose in nismo

Hey all, i tried to search but have gotten mixed answers and somewhat confused since everyone has a different opinion on what works or what doesnt work. I would like to keep my oem cd player but wanted to upgrade to bose so i can use the cassete with aux option. Does anyone know if bose would work in a 2008 nismo basic player? And if not what would be needed if i purchased the bose deck... the mini oem amp? I heard mixed answers on there being two amps one for sub and one for speakers? Is this true? Also would i need the oem wiring for the sub to hook up to the deck player? Any input would be greatly appreciated.

Last edited by HRmadness; 03-22-2018 at 10:26 PM. Reason: None
HRmadness is offline  
Old 03-23-2018, 03:54 AM
  #2  
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 37,774
Received 5,939 Likes on 4,093 Posts
Default

Originally Posted by HRmadness View Post
Hey all, i tried to search but have gotten mixed answers and somewhat confused since everyone has a different opinion on what works or what doesnt work. I would like to keep my oem cd player but wanted to upgrade to bose so i can use the cassete with aux option. Does anyone know if bose would work in a 2008 nismo basic player? And if not what would be needed if i purchased the bose deck... the mini oem amp? I heard mixed answers on there being two amps one for sub and one for speakers? Is this true? Also would i need the oem wiring for the sub to hook up to the deck player? Any input would be greatly appreciated.
just replace with aftermarket double din, save factory radio for when you sell it
travlee is offline  
Old 03-23-2018, 03:54 AM
  #3  
travlee
Master
iTrader: (8)
 
travlee's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Texas
Posts: 37,774
Received 5,939 Likes on 4,093 Posts
Default

but yes, there are 2 amps, and the bose speakers are a different impedance that the regular speakers
travlee is offline  
Old 03-23-2018, 05:17 AM
  #4  
craig12895
Registered User
iTrader: (7)
 
Join Date: Feb 2012
Location: Coopersburg, Pennsylvania
Posts: 2,164
Received 159 Likes on 128 Posts
Default

I would also highly recommend you just find a different headunit that you prefer. Much less headache than trying to rewire OEM stuff and the final product will likely have higher sound quality.
craig12895 is offline  
Old 03-23-2018, 06:44 AM
  #5  
MicVelo
350Z/370Z Tech Moderator
MY350Z.COM
 
MicVelo's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Northern California
Posts: 7,042
Received 1,975 Likes on 1,430 Posts
Default

Originally Posted by craig12895 View Post
I would also highly recommend you just find a different headunit that you prefer. Much less headache than trying to rewire OEM stuff and the final product will likely have higher sound quality.
^^^ This, definitely!

Oh, Bose can be done but for what $$ and labor, hardly worth it. Go aftermarket.
MicVelo is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jg021v
Audio & Video
12
07-26-2016 04:58 PM
Mr.Blue
Audio & Video
3
04-02-2003 06:52 PM
BILZ Z
2003-2009 Nissan 350Z
2
09-06-2002 09:04 AM
350bread
2003-2009 Nissan 350Z
0
09-04-2002 05:08 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Bose in nismo


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: