Notices

DIY How to on Relocating your Cruise Control.

Old 07-27-2011, 05:40 AM
  #41  
nosurf2day
Registered User
Thread Starter
iTrader: (28)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ewa Beach, Hawaii
Posts: 1,981
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

yes you are correct 2 resistors, i dont have any in yet, i need to get some, I have the airbag light flash at me as well as my seat belt light. I need resistors for that too. My DIN looks like a christmas tree since I have the F-CON installed. No ABS, or Traction Control either. I say F it. And dont worry about it to be quite honest.

Last edited by nosurf2day; 03-07-2012 at 06:37 AM.
nosurf2day is offline  
Old 02-01-2012, 11:46 AM
  #42  
bmccann101
350Z-holic
iTrader: (16)
 
bmccann101's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scottsdale/coyote drophouse
Posts: 8,099
Received 241 Likes on 159 Posts
Default

bump..

nosurftoday.. is that other green wire coming off that bunch *( in the pictures) for your horn wire ground? Just curious as i have to fix that too.. unsure if thats the spot to find it.. im hella tall, its really hard to see stuff under that column.
bmccann101 is offline  
Old 03-07-2012, 06:26 AM
  #43  
zach711f
Registered User
iTrader: (11)
 
Join Date: Oct 2010
Location: rapid city
Posts: 1,065
Received 7 Likes on 4 Posts
Default

i wonder if you will still be able to switch maps with uprev osiris by doing this? there are more metal prongs in the connector where your cruise controls plug into. rather than splice into the two main wires for just cruise control. switching maps might not work.
zach711f is offline  
Old 03-07-2012, 06:34 AM
  #44  
nosurf2day
Registered User
Thread Starter
iTrader: (28)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ewa Beach, Hawaii
Posts: 1,981
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by bmccann101 View Post
bump..

nosurftoday.. is that other green wire coming off that bunch *( in the pictures) for your horn wire ground? Just curious as i have to fix that too.. unsure if thats the spot to find it.. im hella tall, its really hard to see stuff under that column.
I am unable to see the pics from my military computer here in Afghanistan. I honestly cant tell you at this time.

As far as the maps thing, I dont believe I had that option in my car so I cant tell you.

My crusie control only managed my cruise and nothing else. I didn't have any other options on my 04 Z steering wheel.
nosurf2day is offline  
Old 03-07-2012, 06:42 AM
  #45  
bmccann101
350Z-holic
iTrader: (16)
 
bmccann101's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scottsdale/coyote drophouse
Posts: 8,099
Received 241 Likes on 159 Posts
Default

I have osiris going in.. ill repost and advise then..
bmccann101 is offline  
Old 03-07-2012, 06:20 PM
  #46  
zach711f
Registered User
iTrader: (11)
 
Join Date: Oct 2010
Location: rapid city
Posts: 1,065
Received 7 Likes on 4 Posts
Default

never mind..i just relocated my controls. there is only 3 wires in the harness that plugs into the steering wheel. the other metal prongs in the connector do not have wires connected to them. switching maps should work still
zach711f is offline  
Old 03-14-2012, 05:08 AM
  #47  
NZMOWND
Registered User
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Long Island, New York
Posts: 2,128
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

bout to do this...i kinda like the in the headline suggestion! Thanks for the write up
NZMOWND is offline  
Old 03-14-2012, 07:26 AM
  #48  
nosurf2day
Registered User
Thread Starter
iTrader: (28)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ewa Beach, Hawaii
Posts: 1,981
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Glad that my write-up has helped so many people out. Never thought I would be the initiator of any posts that are highly sought out.

Hope you enjoy the pleasures of cruise control again soon.
nosurf2day is offline  
Old 03-14-2012, 08:33 AM
  #49  
JaE35z
Registered User
iTrader: (11)
 
JaE35z's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: DFW, TX
Posts: 1,740
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Can you fix the pictures?...nvm i see them on second page
JaE35z is offline  
Old 03-25-2012, 12:16 PM
  #50  
NZMOWND
Registered User
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Long Island, New York
Posts: 2,128
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

sooo what about if we have steering wheel contgrols for the radio...my plug has like 8 wires and not 3 and idk why but they arent the same color wires from the wheel to this plug...lost as hell!!!
NZMOWND is offline  
Old 03-26-2012, 04:22 AM
  #51  
NZMOWND
Registered User
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2011
Location: Long Island, New York
Posts: 2,128
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

i finally found a pic with the wiring diagram and got my cruise relocated!! personally love that it is out of the way so i dont have to worry about my long legs accidentally bumping it. Plus, i feel like a jet pilot when i turn it on now!!
Attached Thumbnails DIY How to on Relocating your Cruise Control.-img_1686-1-.jpg  
NZMOWND is offline  
Old 04-22-2012, 02:20 PM
  #52  
nosurf2day
Registered User
Thread Starter
iTrader: (28)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ewa Beach, Hawaii
Posts: 1,981
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

that looks really clean! I like it.
nosurf2day is offline  
Old 09-10-2012, 05:46 PM
  #53  
truetaylor
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Fort Worth
Posts: 1
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by bmccann101 View Post
I have osiris going in.. ill repost and advise then..
Did you ever get this to work? We are looking to make our uprev tune work in this manner as well.. We need to be able to switch for a NOS tune sometimes...
truetaylor is offline  
Old 10-06-2012, 02:46 PM
  #54  
Azzerare
Registered User
iTrader: (1)
 
Azzerare's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Middle Tennessee
Posts: 182
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by NZMOWND View Post
i finally found a pic with the wiring diagram and got my cruise relocated!! personally love that it is out of the way so i dont have to worry about my long legs accidentally bumping it. Plus, i feel like a jet pilot when i turn it on now!!
thats amazing. If I ever spring for an aftermarket steering wheel, that's exactly where mine will be going
Azzerare is offline  
Old 10-10-2012, 11:41 AM
  #55  
Nismo350z#0310
Registered User
iTrader: (1)
 
Nismo350z#0310's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: The Piedmont
Posts: 14,318
Received 436 Likes on 372 Posts
Default

Subscribed. Sweet this is exactly what I'm planning on doing. Thank you for this.
Nismo350z#0310 is offline  
Old 07-07-2013, 10:06 AM
  #56  
SIR_pierre
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sweden
Posts: 469
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

JUST the thread i needed.. But the pics doesnt work =(
SIR_pierre is offline  
Old 07-07-2013, 10:09 AM
  #57  
bmccann101
350Z-holic
iTrader: (16)
 
bmccann101's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Scottsdale/coyote drophouse
Posts: 8,099
Received 241 Likes on 159 Posts
Default

There's literally no way to mess it up.. the exact same color wires as the cruise switch are on the plug on the back underside of the column combination switch..
Cut back some of the plastic sheath covering it..there's only two plugs..
Just dig in.. its very apparent and explanatory...not at all like digging for wires in the kick panel etc.
bmccann101 is offline  
Old 10-20-2013, 11:20 AM
  #58  
SIR_pierre
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Location: Sweden
Posts: 469
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Ive messed up..
I try to relocate my cruise-control.
And i plugged it on to the black and red cables that i found under the steering wheel.


I assumed that was correct since the colors inside the steeringwheel was the same.


And there, The black and red goes to the cruise control.


But that didnt get the cruise control to work.
And now the cas is F***up!
EVery light in the panel is on all the time.. ESP, ABS, Handbrake etc etc. and the engine dies while im driving!

What does these two blanc and red cables go to!?
What have i probably shortfused?


SIR_pierre is offline  
Old 12-03-2013, 11:08 PM
  #59  
midz350
Registered User
iTrader: (4)
 
midz350's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: around.
Posts: 4,048
Received 18 Likes on 16 Posts
Default

From the 07-08 FSM: ( Cruise Control and Horn wirings)

B = Black
W = White
R=Red
G = Green
L=Blue
Y = Yellow
LG = Light Green
BR = Brown B
ORorO=Orange
P=Pink
PU or V (Violet) = Purple
GYorGR=Gray C
SB = Sky Blue
CH = Dark Brown
DG = Dark Green
I'm going to try this and report back here.
Attached Thumbnails DIY How to on Relocating your Cruise Control.-steering-switch.jpg   DIY How to on Relocating your Cruise Control.-horn.jpg  
midz350 is offline  
Old 12-11-2013, 07:46 PM
  #60  
Neeko94
Registered User
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2013
Location: Los Angeles
Posts: 630
Likes: 0
Received 2 Likes on 2 Posts
Default

Who on here can I talk to about this???
I have ALOT of question that might seem pretty dumb to alot of people but want to get it done
Neeko94 is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: DIY How to on Relocating your Cruise Control.


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: