Can't get the car to start.. consistantly blowing fuse - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion



370Z Maintenance & Repair 370Z upkeep and diagnosing/fixing problems

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-21-2010, 10:35 AM   #1
nelson83099
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: Long Island
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Can't get the car to start.. consistantly blowing fuse

Ok so I'm really starting to get pissed off. I just had a stereo system installed and now the car won't start. It keeps blowing the Ing/eng Ecc Fuse on the hidden fuse panel behind the battery. Has anyone ever had this problem or have any clue what I can do. I am planning on bringing back to the place i went to to have them fix it becasue it obviously has to do with something they did. But its just a pain because i have to tow the car there.
nelson83099 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 10:57 AM   #2
[email protected]
Registered User
iTrader: (65)
 
Russ@Z1's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: georgia
Posts: 3,492
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 10 Posts
Default

If you absolutely have not touched anything, make them pay for the repairs/tow bill.
Russ@Z1 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 11:03 AM   #3
nelson83099
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: Long Island
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yea, i haven't touched their work. They know this was happening because an hour after i brought it home it wouldn't start and i called them and the came and found the blown fuse. It ran and then today i went to start it and not working again. This crap is so damn frustrating
nelson83099 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 11:18 AM   #4
black06z
Registered User
iTrader: (1)
 
black06z's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: West Coast/Pacific Rim
Posts: 7,215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you tried running it with the sound system unhooked?
black06z is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 01:03 PM   #5
exZilaration
Registered User
iTrader: (1)
 
exZilaration's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Flo Rida
Posts: 296
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Im not too experienced with the electrical aspect but do you think maybe there could be an ungrounded wire touching metal every time you crank over?

Does it happen immediately when you turn the key to ACC mode or just when you crank it?
exZilaration is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 01:33 PM   #6
duro78
Registered User
iTrader: (6)
 
Join Date: Oct 2008
Location: ny
Posts: 1,582
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

there has to be a short somewhere
duro78 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 01:40 PM   #7
Kwame
Member
iTrader: (78)
 
Kwame's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: New York
Posts: 5,176
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Out of curiosity who did the work?
Kwame is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 04:16 PM   #8
duro78
Registered User
iTrader: (6)
 
Join Date: Oct 2008
Location: ny
Posts: 1,582
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thats problem number one imo audio shops charge top dollar for crap work not all of them but a lot do and they never assume blame. Research, research and research, do it yourself.
duro78 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 05:37 PM   #9
nelson83099
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: Long Island
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by exZilaration View Post
Im not too experienced with the electrical aspect but do you think maybe there could be an ungrounded wire touching metal every time you crank over?

I'm thinking that could be it. or part of the problem

Does it happen immediately when you turn the key to ACC mode or just when you crank it?
It blows the fuse only when you go to crank it over.. Also know i've notice the alarm LED is always flashing even when car is unlocked and door open. Don't really know if it always did that though.

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Out of curiosity who did the work?
Savage Motorsports in Medford.

Quote:
Originally Posted by duro78 View Post
thats problem number one imo audio shops charge top dollar for crap work not all of them but a lot do and they never assume blame. Research, research and research, do it yourself.
I usually do install my own audio equipment but i was too lazy this time. My first error i guess you could say ha. And honestly the guys at the place a being pretty good. After i picked it up friday and got it home this happened i called them and they sent their techs over to look at it. The found the blown fuse and the car worked. started up like half a dozen times no problem. Then today i go to start and it happens again.

Quote:
Originally Posted by Jay'Z View Post
Need pics of your battery area please.. Take cover off.... I need to see what fuse they are running.
nelson83099 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 07:39 PM   #10
R350Zz33
Registered User
iTrader: (4)
 
R350Zz33's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: manorville ny
Posts: 1,907
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

lol savage did my tint and my taillights lol they tinted a fly in my window
R350Zz33 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 09:15 PM   #11
SageZ
Registered User
iTrader: (1)
 
SageZ's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: TX
Posts: 478
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

they're savages what did you expect?
SageZ is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2010, 10:13 PM   #12
black06z
Registered User
iTrader: (1)
 
black06z's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: West Coast/Pacific Rim
Posts: 7,215
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Have you checked the battery? What system are you running? I would swap that battery for something like an optima, odyssey, kinetik, etc..., since you got a sound system.
black06z is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2010, 04:36 PM   #13
nelson83099
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: Long Island
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

so quick update.. i brought it back to the place this morning and they just called me saying they found the problem... and turns out nothing to really do with the system just a very bad coincidence. The wire for the MAF got caught under my strut bar and rubbed to the bare wire and was causing the problem.
nelson83099 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2010, 08:44 PM   #14
R350Zz33
Registered User
iTrader: (4)
 
R350Zz33's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: manorville ny
Posts: 1,907
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

sure says the guys who cant even tint windows right
R350Zz33 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 02:30 AM   #15
nelson83099
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Location: Long Island
Posts: 113
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

haha very true very true.. maybe he just covering himself. as long as i get my car back and it works i'll be happy
nelson83099 is offline   Reply With Quote
Old 03-23-2010, 07:25 AM   #16
[email protected]
Registered User
iTrader: (65)
 
Russ@Z1's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: georgia
Posts: 3,492
Thanks: 0
Thanked 18 Times in 10 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Jay'Z View Post
Tell them savages to show you how in the world the maf can reach under the strut bar. I know mine doesn't. Secondly who the **** was messing with your strut bar??


+1

Or did you have you MAF moved?

If not, they're bs'ing you.

A MAF sensor in the oem location is not under the strut bar. It would only be different if you had a different intake system which relocates the sensor.
Russ@Z1 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KSport Kontrol Pro Blowout Special!!! [email protected] Suspension 53 11-03-2017 10:40 AM
Replaced o2 sensor and fuse still getting P0031 code 350Z Project X Maintenance & Repair 11 10-17-2015 06:16 PM
Requesting insight on a possible buy kyin Buying/Leasing 10 09-29-2015 07:57 AM
Horn stuck on, Have been trying to diagnose out of ideas Beater350z Maintenance & Repair 4 09-09-2015 04:36 PM
Door sensor(switch) not working...? AP350z223 Maintenance & Repair 6 09-08-2015 05:38 PM


Tags
350z, 370z, audio, blowing, blown, car, cont, eng, engi, engine, fuse, install, nissan, start, wont

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 08:45 PM.


Copyright 2002 - 2017, MY350Z.COM All Rights Reserved. We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: