Lost power and problem with shifting (automatic) - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion



Engine & Drivetrain
VQ Power and Delivery



Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-24-2015, 03:13 PM   #1
MAsSIVrOOM
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: Slovenia, Kranj
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Lost power and problem with shifting (automatic)

So I got my Z like 2 months ago, DE engine, 70k miles. First thing I noticed, is the general loss of power (doesn't spin the wheels as often, very rarely in second). I have been driving it a lot in manual mode lately, before that I didn't notice any problems.

So the first time a problem arose was when I was on highway, when I tried to takeover so I shifted to 3rd, but was just on the border with RPMs, so it hit the red line, the I shifted to 4th. Car lost power for like half a second, maybe more, but then it went on as normal, but when I tried to shift in 5th, I couldnt...then I noticed the D sign as if i was on automatic, but it didn't shift automatically either. So i put to automatic, didn't shift (either up or down), put back in manual, still D. So I had to pull over, then when I was very low speed, it shifted in first and it was ok after that (normal auto and manual shifting). Today I had the same problem, but it was stuck in 5th instead of 4th gear. Again I had to pull over so the car shifted in 1st, then it was ok. But before this same problem, like 2 hours before, I was driving automatic, and when in 4th gear, the car went to 3k rpm, and couldnt go further no matter how much gas I pushed (felt like it was the time that automatic should shift in higher gear, but didnt) - I think that here I put in manual and shifted up, it was ok then.
If it matters (if this isn't normal), when I hit the red line for example in 1st gear, if I shift too late, it loses noticable amount of power when it gets to 2nd gear for like half a second, then continues to pull normally.

Other circumstances:
- stock car 2006 DE roadster
- not long ago I ran out of gas (maybe some dirt got sucked in)
- I drive quite hard
- TCS (ESP) usually off
- never chip tuned
- I am careful about things like not driving hard when warming up, always wait 30 sec before shutting down the engine
- I did do some donuts on harder concrete not long ago (like 10 donuts all together)

What do you guys think might be the problem with either thing - general loss of power, and the transmission thing?
MAsSIVrOOM is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2015, 01:27 PM   #2
0jiggy0
Registered User
iTrader: (13)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Long Island, NY
Posts: 7,420
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

I dont see in any of this you telling us if the tranny fluid is low or not and what color it looks. You didn't even do step one and you beat the **** out of your car.
0jiggy0 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
JMS Racing Twin Turbo VQ35HR MM'08_350Z VQ35HR 224 08-10-2017 12:55 PM
spec f tuning headlights Uriyo_ Exterior & Interior 21 11-06-2015 05:59 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 03:33 AM.


Copyright 2002 - 2017, MY350Z.COM All Rights Reserved.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: