Notices
Engine & Drivetrain VQ Power and Delivery

Problem need ideas

Old 04-24-2019, 03:45 PM
  #1  
Z-bra1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2019
Location: Louisiana
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default Problem need ideas

Ok people I need help.
I have a 2007 350z bone stock.
I have owned the car for 2 years
It has always had one issue I cant seem to figure out.
I have gone completely through the engine.
The issue is only when the engine is at temperature and you put up to a light and stop then try to go there is a slight dead stop in the accelerator. And when you are traveling at very low speed you can feel a very slight surge or lose of power so slight anyone else probably wouldn't notice.
I have replace the accelerator injectors spark plugs deleted the cats.and I have no engine codes at all.
The car is fine when you are accelerating.
Surely someone has had this problem.
Z-bra1 is offline  
Old 04-24-2019, 04:06 PM
  #2  
dkmura
General & DIY Moderator
MY350Z.COM
iTrader: (62)
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Aurora, Colorado
Posts: 6,810
Received 714 Likes on 492 Posts
Default

Welcome- with the mods listed, it sounds like you need a tune. Paying an experienced turner using something like UpRev's Osiris system is the most likely solution. Expect to pay for dyno time with multiple pulls for the best results. It'll also provide a dyno record so you can see any hesitation or loss of power in graphic form.
dkmura is offline  
Old 04-24-2019, 06:11 PM
  #3  
Z-bra1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2019
Location: Louisiana
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Modded? No it is stock and there must be a cure for this issue without driving 400miles.
Or of all you vq35hr in the us someone must have had the same issue.
Z-bra1 is offline  
Old 04-24-2019, 07:53 PM
  #4  
dkmura
General & DIY Moderator
MY350Z.COM
iTrader: (62)
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Aurora, Colorado
Posts: 6,810
Received 714 Likes on 492 Posts
Default

Originally Posted by Z-bra1 View Post
Modded? No it is stock and there must be a cure for this issue without driving 400miles.
Or of all you vq35hr in the us someone must have had the same issue.
You say there are NO mods, but the first post says you deleted both catalytic converters? Swapped out injectors? What brand and model spark plugs did you go with?

As for experience with the VQ35HR, I've been racing the Z with one for a decade. Never noticed a dead spot in the power curve, or any slight hesitation in door-to-door competition, unless there was a component failure.
dkmura is offline  
Old 04-24-2019, 07:57 PM
  #5  
Z-bra1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2019
Location: Louisiana
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

The exact spark plugs for the vqhr from Nissan
And this problem has been there before every thing I have changed. Also when cold its perfect it only acts strange when its warm and has driven 20 or so miles I'm thinking now the fuel pump is going bad. It is the original
Z-bra1 is offline  
Old 04-25-2019, 05:44 AM
  #6  
dkmura
General & DIY Moderator
MY350Z.COM
iTrader: (62)
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Aurora, Colorado
Posts: 6,810
Received 714 Likes on 492 Posts
Default

Before you start throwing any more parts at your car, I'd suggest checking the diagnostic system for any codes held in memory. For a problem like you describe, it may not result in a CEL, but may throw a drivability code that remains hidden until it gets worse. Otherwise, you're just guessing and replacing parts that aren't otherwise going bad.
dkmura is offline  
Old 04-25-2019, 07:49 AM
  #7  
coletrickle74
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: Jul 2014
Location: Chicagoland
Posts: 339
Received 54 Likes on 40 Posts
Default

I know you said you removed the cats after you noticed the problem. But that probably only added to the problem. Mine did not run 100% right until I got it tuned. I had some idle and throttle issues.

So if you fix the problem, you might not know it since the new issue is caused by the cats being removed.

How many miles does she have?
coletrickle74 is offline  
Old 04-25-2019, 08:44 AM
  #8  
Z-bra1
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2019
Location: Louisiana
Posts: 4
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

113k miles I'll try to find someone that can do the tune. But in south Louisiana that will be difficult.
Z-bra1 is offline  
Old 04-25-2019, 09:06 AM
  #9  
dkmura
General & DIY Moderator
MY350Z.COM
iTrader: (62)
 
dkmura's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Aurora, Colorado
Posts: 6,810
Received 714 Likes on 492 Posts
Default

Might want to try this resource:

https://www.uprev.com/secure/dealer-tuner
dkmura is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Rajiv_Z33
Intake Exhaust
29
04-14-2015 05:22 PM
jdf28045
Forced Induction
11
02-13-2009 12:32 PM
Roggan
Intake Exhaust
17
05-19-2006 04:01 PM
IVXX
Exterior & Interior
17
09-19-2003 11:15 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Problem need ideas


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: