Another Daily Driven Vortech Build - Page 6 - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion



Forced Induction Turbochargers and Superchargers..Got Boost?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2017, 07:25 AM   #101
TimsZee
Registered User
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2011
Location: Orlando
Posts: 228
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Little off topic, but just curious of wheel specs. Didn't see them throughout the thread.

I'm guessing 18x10.5 +15 on all four, plus the tire sizes you listed.

Thanks.
TimsZee is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2017, 07:34 AM   #102
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by TimsZee View Post
Little off topic, but just curious of wheel specs. Didn't see them throughout the thread.

I'm guessing 18x10.5 +15 on all four, plus the tire sizes you listed.

Thanks.
No problem.

My wheel specs are 18 x 9.5 +22 (285-35-18 Front) and 18 x 10.5 +15 (305-35-18 Rear) Rear fenders are rolled
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to BluestreamDE For This Useful Post:
TimsZee (01-18-2017)
Old 01-20-2017, 05:04 AM   #103
Logiqal
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Location: Rhode Island
Posts: 122
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by BluestreamDE View Post
Called Hi Psi Performance again and scheduled a retune on the 30th, this tune will be on my 93 octane + Meth Injection with 100% Methanol mixture. The type of dyno they use is a Dynocom. Not too familiar with this brand but will read up on how it compares to Dynojet and others in terms of accuracy.
Good luck man. Your car is going to kick ***! PM me your Facebook name.
Logiqal is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2017, 05:13 AM   #104
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Thanks for the luck!

I dont use Facebook or IG sorry, you can just reach me on here.

Last edited by BluestreamDE; 01-20-2017 at 05:22 AM.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to BluestreamDE For This Useful Post:
Logiqal (01-20-2017)
Old 01-23-2017, 06:46 AM   #105
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Hit 450miles driven on the Z now, a day ago I tested the car and went WOT from 3-5500k, car still has the previous meth tune and was pulling very hard but was running dangerously lean like 12.5afr so I let off. The Longtubes completely changed the way my TDX exhaust sounded, it was deep, throaty and intense. I can only imagine how loud it will be at redline.

However some bad news, I had a P0011 and P0022 code come up this am following very rough idle going to -18 vaccum from the previous -22 I would normally have on my boost gauge. Drivability is fine. Went and ordered new VVT solenoids in the hopes the codes go away and the Z behaves normally.

Also when I tried to use my UpRev Tuner cable (after updating the software again), ROM Editor would not recognize the ECU and continued to search for it even still showing my License status and ROM code so I was unable to reflash. Sent an email to UpRev with my license report and hope this is just a bug in the update instead of a fried ECU or ODBII port. Murphy's law I tell ya.

I do hope I fix these issues before the 30th for my retune or unfortunately the date will have to be pushed to the right.

EDIT: James Edwards from UpRev emailed me back a few moments ago and said the following:

"We are working on an update to fix this issue. We will have something out by today to have this fixed, sorry for the delay."

Soo good news for me that it wasn't an mechanical issue, it was on UpRev.

Last edited by BluestreamDE; 01-23-2017 at 07:39 AM.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 06:35 PM   #106
Logiqal
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Location: Rhode Island
Posts: 122
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

^ still got a little time, hopefully everything gets worked out.
Logiqal is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2017, 07:00 PM   #107
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Logiqal View Post
^ still got a little time, hopefully everything gets worked out.
Yea I kinda over reacted lol, the solenoids will be here tomorrow next day shipping. And UpRev fixed their software tonight so reflashing isn't an issue anymore. It's just weird how both of them went out at once. Maybe it's due to the conventional oil I'm running during the motor break-in, idk...
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2017, 07:28 AM   #108
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Replacement solenoids cane in and I just finished installing them in the Z, started her up and she's idling fine with no codes.



Going to be changing my oil at the end of the week as well as my other fluids (Power steering, differential, brake fluid) and freshen everything up before the dyno day.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2017, 10:50 AM   #109
Logiqal
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Location: Rhode Island
Posts: 122
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

^ Wooohooo! Alright man, you should be good to go then. Did you go from the SCi or the Si to the 928? I know for a while you had that piece of crap heavy impeller on there for a little bit.
Logiqal is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2017, 11:39 AM   #110
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

I went from the stock Sci trim to the uber ghey Superchargerrebuilds.com heavy flywheel Si cast impeller, then to the 928MS V+ Impeller and full blower rebuild. Yea I hate that f***ING thing, it's a paperweight in my office. It reminds me not to buy things without doing enough research. It ended up costing me 800+ bucks that freaking shady crook, Maness.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2017, 06:06 AM   #111
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Tune day is today. Gonna stop by the shop after work and get'er done. I picked up the 2.87 pulley but won't be using it on this test tune until I get a fuel return and bigger injectors. I just want to see where I am at but still push my setup, you know?

I will keep the same serp pulley and cog setup and use 93+Boostane Professional additive w/ Meth spray starting at 8psi. Obviously this is a test race tune and won't be used on the street 100% of the time, the street tune will be detuned at least 4-5 degrees retard on the whole powerband. This is just to see what my Z is capable of now with 11.1 CP.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2017, 10:27 AM   #112
Logiqal
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Location: Rhode Island
Posts: 122
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

^ May the tuning Gods be with you.
Logiqal is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Logiqal For This Useful Post:
BluestreamDE (01-31-2017)
Old 01-31-2017, 05:02 AM   #113
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Sooo, I left the Z at the shop yesterday for my first tune after my motor rebuild, and I asked the tuner to call me when he was going to begin so I can come back and record and take pics during the process, and it wasn't even touched yet. Today hopefully they will do it, if they are not too busy. Trying to stay patient.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2017, 10:32 AM   #114
Logiqal
Registered User
 
Join Date: Mar 2015
Location: Rhode Island
Posts: 122
Thanked 12 Times in 11 Posts
Default

^ The story of my life when my car is at the tuner's.
Logiqal is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2017, 01:57 PM   #115
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

She's on the rollers. Let's make some VQ noises.

BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2017, 04:14 PM   #116
2bad240
Registered User
iTrader: (6)
 
Join Date: Jan 2011
Location: new bern nc
Posts: 1,033
Thanks: 0
Thanked 21 Times in 13 Posts
Default

In for results. Can I get some details on setup
2bad240 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2017, 05:43 PM   #117
Conway_160
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2012
Location: Middle of the USA
Posts: 1,603
Thanked 70 Times in 63 Posts
Default

Results.......?????.....
Conway_160 is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2017, 07:05 PM   #118
OldManZ350
Registered User
iTrader: (23)
 
OldManZ350's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Florida
Posts: 1,994
Thanked 56 Times in 51 Posts
Default

Is it Tuned yet?
OldManZ350 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2017, 04:59 AM   #119
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Ran into some issues with the amount of time this was going to take, We decided that the PMAS sensor won't be used right now (originally wanted him to work on the MAF scaling for this) and we will use the OEM MAF sensor. Tune will be finished today later in the evening. Once its completed I'll consolidate all the dyno data, pictures and video all in one post.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2017, 05:02 AM   #120
BluestreamDE
Registered User
Thread Starter
 
BluestreamDE's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Texas
Posts: 497
Thanked 67 Times in 55 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by 2bad240 View Post
In for results. Can I get some details on setup
My setup is on my 1st post, minus the PMAS now due to tuners recommendation.
BluestreamDE is offline   Reply With Quote
 
 
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 11:02 AM.


Copyright 2002 - 2017, MY350Z.COM All Rights Reserved.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: