Notices
Maintenance & Repair 350Z up keep and diagnosing/fixing problems

Horn stopped working after changing steering wheels

Old 11-22-2014, 11:23 AM
  #1  
Bmurray350z
Registered User
Thread Starter
iTrader: (34)
 
Join Date: May 2011
Location: Burlington, NC
Posts: 8,056
Likes: 0
Received 77 Likes on 42 Posts
Default Horn stopped working after changing steering wheels

Alright guys. On my 08 base, a few months back i swapped the wheel for another 08 wheel with cruise controls and all. Disconnected the battery like stated, etc etc. Ever since swapping that day my horn has not worked.

The fuse is good. And when i lock the car, the horn does beep so the connection to the horns should be fine.

I think has has something to do with the little metal tab connection behind the airbag. I've taken it off a few times and reconnected everything and it still won't work.

Just wondering if anyone has a clue what i should look into next or what it could be?
Bmurray350z is offline  
Old 11-22-2014, 05:42 PM
  #2  
Bmurray350z
Registered User
Thread Starter
iTrader: (34)
 
Join Date: May 2011
Location: Burlington, NC
Posts: 8,056
Likes: 0
Received 77 Likes on 42 Posts
Default

no ideas?
Bmurray350z is offline  
Old 11-24-2014, 07:36 PM
  #3  
Bmurray350z
Registered User
Thread Starter
iTrader: (34)
 
Join Date: May 2011
Location: Burlington, NC
Posts: 8,056
Likes: 0
Received 77 Likes on 42 Posts
Default

one more bump
Bmurray350z is offline  
Old 11-24-2014, 11:10 PM
  #4  
KingBaby
Hardest Setting
iTrader: (3)
 
KingBaby's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: MexiCali dodging potholes
Posts: 13,420
Received 122 Likes on 95 Posts
Default

Sorry I'm seeing this now...

Verify the connections are the same going into the swivel parts of the steering wheel is the same.

Seen below shows the connections I'm talking about




brb

Last edited by KingBaby; 11-25-2014 at 03:20 PM.
KingBaby is offline  
Old 11-25-2014, 03:51 AM
  #5  
Bmurray350z
Registered User
Thread Starter
iTrader: (34)
 
Join Date: May 2011
Location: Burlington, NC
Posts: 8,056
Likes: 0
Received 77 Likes on 42 Posts
Default

Thanks King. I'm going to check that today. If they're not the same do I have to get a connector from a non base Z or can I move the wires around in the connector?

I'm kinda a newb when it comes to wiring.
Bmurray350z is offline  
Old 11-25-2014, 04:55 AM
  #6  
KingBaby
Hardest Setting
iTrader: (3)
 
KingBaby's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: MexiCali dodging potholes
Posts: 13,420
Received 122 Likes on 95 Posts
Default

I have a 07 and the aftermarket hub and wheel I have are made (I assume) for 03-06 because I had to move around the wires myself.

Don't know the best way to go about testing this without chopping up all the wires to touch each other to get a honk LOL

GL keep us posting

Last edited by KingBaby; 11-25-2014 at 03:21 PM.
KingBaby is offline  
Old 11-25-2014, 05:35 AM
  #7  
Bmurray350z
Registered User
Thread Starter
iTrader: (34)
 
Join Date: May 2011
Location: Burlington, NC
Posts: 8,056
Likes: 0
Received 77 Likes on 42 Posts
Default

Will do. Thank you for confirming the issue though! I would've figured they have the wiring the same. Crazy
Bmurray350z is offline  
Old 11-25-2014, 11:16 AM
  #8  
Bmurray350z
Registered User
Thread Starter
iTrader: (34)
 
Join Date: May 2011
Location: Burlington, NC
Posts: 8,056
Likes: 0
Received 77 Likes on 42 Posts
Default

Welp. Figured it out lol..

For whatever reason, the previous owner bent the two tabs that contact and signal the horn (circled in picture). So just pried them back down and works fine now. Didn't notice it the first few times I re-did everything

Name:  c4df6b7b-d8bf-4de8-a019-e6835cbabd25_zpsbbe2d612.jpg
Views: 8
Size:  79.9 KB
Bmurray350z is offline  
Old 11-25-2014, 03:15 PM
  #9  
KingBaby
Hardest Setting
iTrader: (3)
 
KingBaby's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: MexiCali dodging potholes
Posts: 13,420
Received 122 Likes on 95 Posts
Default

Welp lol glad it worked out without cutting anything!

I guess what I posted pertains to aftermarket as I had issues with mines until swapping pin positions.
KingBaby is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
reno56
Interior
17
11-20-2015 05:21 PM
bcoffee20
Zs & Gs For Sale
5
11-19-2015 06:39 PM
Shane86
Autocross/Road
2
09-17-2015 05:33 PM
Beater350z
Maintenance & Repair
4
09-09-2015 03:36 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Horn stopped working after changing steering wheels


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: