How to program garage door opener with rolling code to Home Link system - Page 5 - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion

Go Back  MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion > 350Z Tech Area > Audio & Video
Reload this Page >

How to program garage door opener with rolling code to Home Link system

Notices
Audio & Video 350Z Mobile entertainment and other electronics

How to program garage door opener with rolling code to Home Link system

Old 02-18-2011, 04:20 PM
  #81  
eatit
Registered User
iTrader: (3)
 
Join Date: Nov 2008
Location: Woodbridge, Va
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Worked perfectly. I recently had all the garage door motors replaced(for non related reasons) and they were "rolling code" types. They had a very big and obvious "Learn" button on them.

Now I put my garage door remote back into my beater car where it will be there to stay!

After I programmed the Z, I went ahead and programmed my dad's Lexus IS250 homelink. It had the same EXACT procedures as the Z.
eatit is offline  
Old 02-18-2011, 05:07 PM
  #82  
shakalaka
Registered User
iTrader: (2)
 
shakalaka's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Calgary/Canada
Posts: 239
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have two garages, can I set the homelink in a way that the different button opens the different garage door?

What exactly is the rolling door garage opener? I have those normal one's that you are in the centre of the ceiling. You press the button to open them, or if you're outside there's a keypad on the wall and you can enter the code on the keypad and press enter to open it.
shakalaka is offline  
Old 11-22-2011, 01:24 PM
  #83  
trixal
Registered User
iTrader: (1)
 
trixal's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Springfield, MO
Posts: 95
Thanked 3 Times in 2 Posts
Default

thanks for the info, worked great!
trixal is offline  
Old 02-26-2012, 08:03 AM
  #84  
Humble_Z
Registered User
iTrader: (3)
 
Humble_Z's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Location: Broken Arrow, OK
Posts: 56
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks bro, was easy to do....
Humble_Z is offline  
Old 03-18-2012, 06:08 PM
  #85  
shiru25
Registered User
 
Join Date: Aug 2009
Location: California
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I dont have my garage door opener remote control, is it possible to program my Home Link system with out it, just with the garage door opener motor and the learn button, if it is possible, could you tell me how.. Thanks!
shiru25 is offline  
Old 03-25-2012, 03:11 PM
  #86  
Kuhan
Registered User
iTrader: (17)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 1,208
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the diy, Vo! It worked perfectly.
Kuhan is offline  
Old 07-18-2012, 07:22 PM
  #87  
torinme56
Registered User
 
Join Date: Jul 2012
Location: torinme56
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default hi

I had to hold down the "learn" button for 30 seconds to clear the memory. Once that was done, I could program the HomeLink in our 2 cars along with the wireless keypad outside the garage for that opener.
internet marketing tips and strategy
effective internet marketing
torinme56 is offline  
Old 10-02-2012, 05:10 PM
  #88  
CannMann21
Registered User
 
Join Date: Apr 2011
Location: BC
Posts: 445
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive got a Stanley 440 garage door opener. I tried doing this with the remote, but it didnt work. Then I realized the remote isnt the original one, its some skylink one...So do I need a stanley remote with my garage door opener to do this?
CannMann21 is offline  
Old 11-15-2012, 06:42 AM
  #89  
waldonlacey
Registered User
 
Join Date: Nov 2012
Location: California, USA
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How to program garage door opener with rolling code to Home Link system

Thank you for the useful information. It helps a lot to us. Allows you to open and close your garage door or turn inside lights on and off from the safety and comfort of your car.

dc garage door repair
waldonlacey is offline  
Old 08-25-2013, 08:45 PM
  #90  
HaOsLsE
Registered User
 
Join Date: Aug 2013
Location: AR
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Recently got Z, I tried to program the Homelink...saw there wasn't a connection.

Found the previous owner for some reason had a connector in center console...didn't know what it was at the time. Went and bought wires to splice into connector...only to find original wiring in headliner LOL...so I spliced about a 6" wire on the connector for play...connect the 3 wires...then I saw lights and figured I was good.

Came here and found programming for rolling code....Worked PERFECT....1st try. Thanks for the great write up.

Last edited by HaOsLsE; 08-25-2013 at 08:47 PM.
HaOsLsE is offline  
Old 11-13-2013, 04:09 PM
  #91  
SoCal-Greenz
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2013
Location: San Diego
Posts: 158
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

BUMP good post I never press the button on the motor, Ill have to try this when Im back home
SoCal-Greenz is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bcoffee20
Zs & Gs For Sale
5
11-19-2015 07:39 PM
Siqcology
Maintenance & Repair
2
09-21-2015 05:15 PM
Detailed Image
Cleaning & Detailing
0
09-18-2015 12:43 PM
lolwatbro
Maintenance & Repair
4
09-15-2015 08:20 AM
etkms
Engine & Drivetrain
24
09-13-2015 12:10 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: How to program garage door opener with rolling code to Home Link system


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: