convertible top problem - Page 6 - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion



Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-15-2011, 06:15 AM   #101
SHILOW
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Houston, Texas
Posts: 919
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I would try to push back on the 5th bow during the open sequence. There are two elasctic bands that pull it into the proper position as the top begins to fold. These bands loose elasticity very quickly. If the 5th bow is not in the proper position the top will not fold all the way. I beleive that over time this puts an extra strain on the system of motors. Everytime I open my top, I press the top button with my left hand. Then as the top pops up into the vertical position I push back on the 5th bow to assist the elastic bands. This process has worked for me the last 3 years. I live in Houston so my top is down everyday almost year round.
SHILOW is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2011, 06:30 AM   #102
Dr Bob
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Location: Alpharetta GA
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Joe I am having top problems also and am afraid it may the 5th bow motor Who did you take it to in Athens for the replacement? I work in Suwanee and it sounds better than getting reamed by the dealer
Dr Bob is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2011, 06:18 AM   #103
F34RL355
Banned
 
Join Date: Aug 2009
Location: london
Posts: 1,006
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chadinark View Post
still wondering if anyone knows the root of the problem when the top gets stuck in this position? thx!
thats the elastic issue get it fuxed under TSB
F34RL355 is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 06:02 PM   #104
dvsone
Registered User
 
dvsone's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Tupelo, MS
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

edited for misquote.

Last edited by dvsone; 08-21-2011 at 06:05 PM.
dvsone is offline   Reply With Quote
Old 08-21-2011, 06:04 PM   #105
dvsone
Registered User
 
dvsone's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Tupelo, MS
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chickenputo View Post
I am having a problem after installing a Robbins top. The top wont sit perfectly down so lid never closes completely. anybody know any quick fixes for that?
I had to let the top seat in the back a few times with a little help (friends giving a little bit of downforce) and then put the locking latch in. If you latch then let the top try to lock into the back you might not have enough slack. I hope that is worded clear enough. lol If that's not helping check the defroster rods. GL!
dvsone is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 04:47 AM   #106
SHILOW
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Houston, Texas
Posts: 919
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I think he is saying, let the top latch in the back before you latch it in the front. I have the Robbins top and it was very tight when I first installed it. The top will stretch over time but at first I had to let the top go through its procedure, and then latch the it in the front.
SHILOW is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2011, 11:18 AM   #107
dvsone
Registered User
 
dvsone's Avatar
 
Join Date: May 2011
Location: Tupelo, MS
Posts: 152
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by SHILOW View Post
I think he is saying, let the top latch in the back before you latch it in the front. I have the Robbins top and it was very tight when I first installed it. The top will stretch over time but at first I had to let the top go through its procedure, and then latch the it in the front.
Correct!
dvsone is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2011, 11:54 AM   #108
kristenk
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Location: pennsylvania
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by NJ350zr View Post
I have only had my roadster for 1 year and 2 months (bought new) and I my top gets down and almost closes and stops.. I keep trying until it finally budges through

does anyone know if the top is covered by any warrantees?
I had the same prob n out of warranty. nissan was good enough to replace the motor.
kristenk is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2011, 12:02 PM   #109
kristenk
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Location: pennsylvania
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by chadinark View Post
still wondering if anyone knows the root of the problem when the top gets stuck in this position? thx!
I was first told hydraulic fluid was leaking, seals were bad. Then I find out it's the motor to convertible. the top is 3 1/2 yrs old! top was replaced at 3 yrs because tearing at bow. ur picture looks EXACTLY like mine did!! I've had nothing but problems since i got this car brand new!! Mine is a 2005 n had to file Lemon law n won!!
kristenk is offline   Reply With Quote
Old 08-27-2011, 12:51 PM   #110
kristenk
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Location: pennsylvania
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just wrote a quote n didn't go through. That looks EXACTLY like when i tried to put my top down! I was told seals were bad and leaking hydraulic fluid. Here it was the motor and its only 3 1/2 yrs old, second top first one replaced at 3yrs, tearing at bow!!!
kristenk is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2011, 01:38 PM   #111
Bill_350Zzzz
Registered User
 
Bill_350Zzzz's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Yardley, PA
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I have the same problem. Just picked up the elastic band kit today for 32.00.
I'll replace and report back with the results.
Bill_350Zzzz is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 12:06 PM   #112
Bill_350Zzzz
Registered User
 
Bill_350Zzzz's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Yardley, PA
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Problem fixed. It took about 2 hours to replace the elastic bands. The originals that came with the car were pretty much shot. I got the car in April of this year and the top problem started soon after.

FWIW and I'm just trying to help anyone else with the top not opening all the way, replace the elastic bands first.

Good Luck.
Bill_350Zzzz is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2011, 12:23 PM   #113
sluggoZ
Registered User
iTrader: (128)
 
sluggoZ's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Hudson, Ohio
Posts: 2,293
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bill_350Zzzz View Post
I have the same problem. Just picked up the elastic band kit today for 32.00.
I'll replace and report back with the results.
Where did you buy the elastic band kit?
sluggoZ is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2011, 02:43 PM   #114
mestisoZ
Registered User
iTrader: (5)
 
mestisoZ's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: VA/SoVA
Posts: 280
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Mine is doing the same thing =( im going to try to reset the Auto/Cancel switch on the back of the passanger seat.. Hopefull ill be lucky with an easy fix as well.
mestisoZ is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 05:49 PM   #115
Bill_350Zzzz
Registered User
 
Bill_350Zzzz's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Yardley, PA
Posts: 58
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by sluggoZ View Post
Where did you buy the elastic band kit?
Bought the bands from my local Nissan Dealer. You may be able to find them cheaper else where... but $32.00 wasn't a big deal to me.
Bill_350Zzzz is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 06:33 PM   #116
sluggoZ
Registered User
iTrader: (128)
 
sluggoZ's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Hudson, Ohio
Posts: 2,293
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bill_350Zzzz View Post
Bought the bands from my local Nissan Dealer. You may be able to find them cheaper else where... but $32.00 wasn't a big deal to me.
sluggoZ is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2011, 07:23 PM   #117
ROKMC
Registered User
iTrader: (2)
 
ROKMC's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: SoCal
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by Bill_350Zzzz View Post
Problem fixed. It took about 2 hours to replace the elastic bands. The originals that came with the car were pretty much shot. I got the car in April of this year and the top problem started soon after.

FWIW and I'm just trying to help anyone else with the top not opening all the way, replace the elastic bands first.

Good Luck.
Thanks Sir. I also have same problem with my top but not serious yet.
I guess one time per week that happens (daily driver).
want to replace it.

Does anyone have a gray top?
I'm using the Raggxxxx cleaner/protectant to maintain.
On my gray top, there are some black smoke(?), and I cound't remove
even using the cleaner. After raining couple days ago, it got worse.
Looks dirty. If anyone knows how to clean this, please let me know.
ROKMC is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 03:35 PM   #118
BlueBullet
Registered User
 
Join Date: Nov 2011
Location: Fleming Island, Florida
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Fifth bow half latch switch.

OK, so like everyone else, I am having problems with my top. Many thanks to BlueBadge and Domrvt for their great posts. I rebuilt my 5th bow motor, and know it works because I jumped it off to my battery.

However, the top still does not work. After checking what I could, I think the 5th bow half latch switch isn't working. I was hoping someone could help me figure out how to get to it. I know it is under the lid, inside that plastic cover. However, I am not sure how to get the cover off (I did get the little access panel off). It appears you have to take the entire lid off. But it also appears that the plastic is sealed to the underside of the lid with an adhesive. Is this correct, or will the plastic cover simply come off once all the lid bolts/nuts are off?

Thanks for any help you can give me.
BlueBullet is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2011, 04:14 PM   #119
bluebadge
Registered User
 
bluebadge's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Kentucky
Posts: 104
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default 5th Bow!

Quote:
Originally Posted by chadinark View Post
still wondering if anyone knows the root of the problem when the top gets stuck in this position? thx!
This was the exact position mine started to get stuck in, if you give it a nudge it will fold all the way in, eventually it will seize completely, after I applied my fix it worked fine.

https://my350z.com/forum/maintenance...th-photos.html

It should take about 30 mins to check the brushes of the 5th bow, I would really recommend checking these as a first priority!

BB
bluebadge is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2011, 07:47 AM   #120
sluggoZ
Registered User
iTrader: (128)
 
sluggoZ's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Hudson, Ohio
Posts: 2,293
Thanked 6 Times in 4 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by ROKMC View Post
Thanks Sir. I also have same problem with my top but not serious yet.
I guess one time per week that happens (daily driver).
want to replace it.

Does anyone have a gray top?
I'm using the Raggxxxx cleaner/protectant to maintain.
On my gray top, there are some black smoke(?), and I cound't remove
even using the cleaner. After raining couple days ago, it got worse.
Looks dirty. If anyone knows how to clean this, please let me know.
I would try Adams Carpet & Uphoistery Cleaner.
sluggoZ is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
spec f tuning headlights Uriyo_ Exterior & Interior 21 11-06-2015 05:59 AM
Up to Date Coilover Review/Recommendations for a balance of track/drift/slam Lt_Ballzacki Brakes & Suspension 13 10-24-2015 08:56 AM
Breaking Lightly TDPrank Brakes & Suspension 5 09-28-2015 06:29 AM


Tags
2004, 350z, 5th, bow, convertible, forum, fuse, gallery, issues, lubricate, photo, problem, problems, roadster, top, trouble

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 07:16 PM.


Copyright 2002 - 2017, MY350Z.COM All Rights Reserved.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send