350z Misfire! Nothings working. - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion

Notices
Engine & Drivetrain
VQ Power and Delivery


350z Misfire! Nothings working.

Reply

 
 
 
Old 01-11-2018, 04:51 PM
  #1  
350zRomano
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: New York
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry 350z Misfire! Nothings working.

I have a 350z 6MT and it is currently throwing a P0300 (Random/Multiple Misfire). I did many things and I cant seem to find the problem. It was recently engine swapped because the old one spun a bearing at 140k. I swapped a G35 ( VQ35DE ) engine in and it was missing. I changed the plugs, the coilpacks, crankshaft position sensor, camshaft position sensor ( driver and passenger side ), changed fuel rail and injectors, changed ignition coil sub harness. I have no idea what to do. Any advice?
350zRomano is offline  
Reply With Quote
Old 01-11-2018, 05:46 PM
  #2  
CK_32
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2016
Location: California
Posts: 3,609
Thanked 358 Times in 307 Posts
Default

Are your injectors leaking?
Are the plugs properly tapped?
Was everything installed correctly?
Was the motor damaged before you got it?
Have you been racing it?
Are there mods on the car?
Have you done a vaccume leak test?
CK_32 is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to CK_32 For This Useful Post:
350zRomano (01-18-2018)
Old 01-11-2018, 06:30 PM
  #3  
350zRomano
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: New York
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

No injectors are good, yes plugs are good, everything was installed correctly, no motor wasnt damaged and did a compression test it was all good aswell. And yes did a vacuum leak test. Im thinking maybe a wiring issue im hoping not
350zRomano is offline  
Reply With Quote
Old 01-13-2018, 09:47 AM
  #4  
bealljk
Registered User
iTrader: (13)
 
Join Date: Apr 2010
Location: col
Posts: 3,175
Thanked 273 Times in 238 Posts
Default

are you 10,000% sure you didnt swap coil plug #6 and #4? They are inherently/logically backwards?

Take a picture of your driver side bank and post it.

Last edited by bealljk; 01-13-2018 at 09:49 AM.
bealljk is online now  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bealljk For This Useful Post:
350zRomano (01-18-2018), Cux350z (01-13-2018)
Old 01-13-2018, 02:53 PM
  #5  
Cux350z
hatersgonnahate
iTrader: (162)
 
Cux350z's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Greenville, SC
Posts: 11,628
Thanked 241 Times in 179 Posts
Default

Originally Posted by bealljk View Post
are you 10,000% sure you didnt swap coil plug #6 and #4? They are inherently/logically backwards?

Take a picture of your driver side bank and post it.
this 99% of the time. Nissan makes it too easy!
Cux350z is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Cux350z For This Useful Post:
350zRomano (01-18-2018)
Old 01-13-2018, 11:20 PM
  #6  
bealljk
Registered User
iTrader: (13)
 
Join Date: Apr 2010
Location: col
Posts: 3,175
Thanked 273 Times in 238 Posts
Default

I know I'm bat-**** crazy ...

Last edited by bealljk; 01-13-2018 at 11:35 PM.
bealljk is online now  
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to bealljk For This Useful Post:
350zRomano (01-17-2018), BluestreamDE (01-14-2018)
Old 01-14-2018, 10:36 AM
  #7  
MicVelo
350Z/370Z Tech Moderator
MY350Z.COM
 
MicVelo's Avatar
 
Join Date: Oct 2014
Location: Northern California
Posts: 6,202
Thanked 1,707 Times in 1,248 Posts
Default

Originally Posted by bealljk View Post
I know I'm bat-**** crazy ...

Yeah, hate to agree with you but I do..... you're the only person I know that owns a V9 Nissan engine. (Or maybe it's a V10 and I just can't see the label on the opposite side.)


MicVelo is online now  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to MicVelo For This Useful Post:
350zRomano (01-17-2018)
Old 01-15-2018, 05:18 PM
  #8  
350zRomano
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: New York
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Red face

thank you my man i appreciate that picture but im almost sure i have them correctly plugged but i will check. Im starting to think its going to come down to a grounding issue.
350zRomano is offline  
Reply With Quote
Old 01-16-2018, 01:23 PM
  #9  
Cux350z
hatersgonnahate
iTrader: (162)
 
Cux350z's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: Greenville, SC
Posts: 11,628
Thanked 241 Times in 179 Posts
Default

coil packs ground with two ring terminals on the front timing cover.
Cux350z is offline  
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Cux350z For This Useful Post:
350zRomano (01-17-2018)
Old 01-17-2018, 01:05 PM
  #10  
350zRomano
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: New York
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

thanks for all advice. I have not yet got to work on my car due to snowy freezing weather which is effecting me because i also have a fan issue so its hard to ru up the car because it is too loud and too cold. I would appreciate if you guys have more details on grounding wires. The FSM doesnt give too much about them and it is kind of difficult to find them all especially the ones related to my issue.
350zRomano is offline  
Reply With Quote
Old 01-17-2018, 01:22 PM
  #11  
zakmartin
orange moodring
 
zakmartin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 2,798
Thanked 493 Times in 364 Posts
Default

Originally Posted by 350zRomano View Post
I would appreciate if you guys have more details on grounding wires. The FSM doesnt give too much about them and it is kind of difficult to find them all especially the ones related to my issue.
I don't know what you're talking about. Section PG of the FSM has all the info on ground points you could ever need.
zakmartin is offline  
Reply With Quote
Old 01-17-2018, 01:25 PM
  #12  
350zRomano
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: New York
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It most definitely does not. It shows you all the engine ground wires. The other section of all ground wires just lists " top right of dash" etc.
350zRomano is offline  
Reply With Quote
Old 01-17-2018, 05:26 PM
  #13  
zakmartin
orange moodring
 
zakmartin's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Seattle, WA
Posts: 2,798
Thanked 493 Times in 364 Posts
Default

Originally Posted by 350zRomano View Post
It most definitely does not. It shows you all the engine ground wires. The other section of all ground wires just lists " top right of dash" etc.
Okay, so SPECIFICALLY, which grounding points are you trying to find, assuming you can't get your hands on a wiring diagram?
zakmartin is offline  
Reply With Quote
Old 01-18-2018, 09:04 AM
  #14  
350zRomano
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: New York
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile Solved !

Hey fellas, i worked on her yesterday and the first thing i checked was the plugs ( #4 and #6 ) and of course they were swapped!! So angry at myself for not doing this first and not checking this before i did all those other things but atrleast now I know my car is in fantastic shape. It has stopped throwing the code and it is running like a beauty. Thank you for all your advice !!! Drift safe my fellow Z members
350zRomano is offline  
Reply With Quote
Old 01-18-2018, 09:22 AM
  #15  
bealljk
Registered User
iTrader: (13)
 
Join Date: Apr 2010
Location: col
Posts: 3,175
Thanked 273 Times in 238 Posts
Default

Originally Posted by 350zRomano View Post
first thing i checked was the plugs ( #4 and #6 ) and of course they were swapped!!
you're welcome...so it had nothing to do with a grounding issue?

go and label all your coils/plugs/wires/etc so you NEVER make this mistake again ...
bealljk is online now  
Reply With Quote
Old 01-18-2018, 09:32 AM
  #16  
350zRomano
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Location: New York
Posts: 7
Thanked 0 Times in 0 Posts
Smile

Nope issue was from pure stupidity lol! Thanks again man picture really helped out 💪🏼
350zRomano is offline  
Reply With Quote
Old 01-18-2018, 07:31 PM
  #17  
CK_32
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2016
Location: California
Posts: 3,609
Thanked 358 Times in 307 Posts
Default

Don't feel too bad. I push started my Z for 2 days after I put my turbo kit in.

The starter plug I swore I plugged back in was un plugged when I rechecked it. It happens man lol
CK_32 is offline  
Reply With Quote
Reply
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
LowZ33
2003-2009 Nissan 350Z
19
07-15-2017 10:12 PM
GarniZ33
Maintenance & Repair
30
12-15-2014 09:31 PM
Black350z9972
Engine & Drivetrain
2
01-25-2014 07:36 PM
FairLadyz916
Feedback & Suggestions for Our Forum
9
07-21-2010 04:44 PM
claudio.maras
Tuning
4
03-13-2010 02:34 PM

Forum Jump

Thread Tools
Search this Thread
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: