Notices
Maintenance & Repair 350Z up keep and diagnosing/fixing problems

Sputtering During Warm-up

Old 02-14-2008, 07:38 PM
  #121  
stylett9
Registered User
iTrader: (9)
 
stylett9's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Anaheim Ca
Posts: 2,681
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

update: everything is stock, replaced air/fuel sensors and problem still not fixed. Guess we are back to square 1
stylett9 is offline  
Old 03-07-2008, 02:21 PM
  #122  
stylett9
Registered User
iTrader: (9)
 
stylett9's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Anaheim Ca
Posts: 2,681
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

So after dealing with Nissan consumer affairs for the past 3-4 weeks, and being handed off to 3 different regional specialists, their solution today was "bring your car back to the dealer and have them call Nissan Tech line"

4 WEEKS!!!!!!!!!! of "we are trying to get in touch with the dealer and we'll get back to you"

today they have the nerve to call me and say "ok go ahead and bring the car back to the dealer"

GAAAAARRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!
stylett9 is offline  
Old 03-21-2008, 10:43 AM
  #123  
zwarbyt
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Rochester NY
Posts: 18
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

any updates here?
zwarbyt is offline  
Old 03-23-2008, 06:38 AM
  #124  
Tac-M
Registered User
iTrader: (17)
 
Tac-M's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: 127.0.0.1
Posts: 2,748
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

hot dawg... mine is doing it....
Tac-M is offline  
Old 03-23-2008, 08:43 AM
  #125  
mw9
Registered User
iTrader: (51)
 
mw9's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: cincinnati
Posts: 2,427
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

Here is the thread I started awhile ago. Alittle more info, threw a bunch of codes. A couple posts down

https://my350z.com/forum/maintenance-and-repair/326876-problem-between-2000-2500-rpms.html
mw9 is offline  
Old 03-23-2008, 10:13 AM
  #126  
mw9
Registered User
iTrader: (51)
 
mw9's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: cincinnati
Posts: 2,427
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

Just went out and logged about 30mins of data. Couldn't get the car to act up.
mw9 is offline  
Old 03-24-2008, 10:28 AM
  #127  
stylett9
Registered User
iTrader: (9)
 
stylett9's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Anaheim Ca
Posts: 2,681
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

I don't believe you are experiancing the same problem. Your car is having problems accelerating which could be at fault of a bad 02 sensor or various other reasons.


Our cars are accelerating just fine but it feels like your riding in a bus with a bad driver. (very shakey and choppy)


anyways, i'm done of trying ot deal with this problem. I experiance it 3 times a day and i've taken it to the dealership 4 times and they can't diagnose the same problem.(bad luck i guess...sigh)

Last edited by stylett9; 03-29-2008 at 09:38 AM.
stylett9 is offline  
Old 03-24-2008, 11:18 AM
  #128  
tourinz
Registered User
iTrader: (1)
 
tourinz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Delray Beach, FL
Posts: 217
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Mw 9 What Year Is Your Car?
tourinz is offline  
Old 03-24-2008, 11:20 AM
  #129  
tourinz
Registered User
iTrader: (1)
 
tourinz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Delray Beach, FL
Posts: 217
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Guys, My Car Is Acting Up Too... I Have Logged My Car While Happening, Send The Data Sheet To Nisssan Technical Support And They've Been Talking About Oil Weights... I Had 10-30 And I Changed It To 5-30... Also This Problem Did Not Happen While Using Octane 100 But As Soon As I Go Back To Straight 93 (w/o Octane Booster) The Problem Comes Right Back CAN EVERYONE PITCH IN ON THE GAS/ OIL WEIGHT THEY'RE USING?
tourinz is offline  
Old 03-24-2008, 01:41 PM
  #130  
Tac-M
Registered User
iTrader: (17)
 
Tac-M's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: 127.0.0.1
Posts: 2,748
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

10W40 here and 93 shell
Tac-M is offline  
Old 03-24-2008, 02:20 PM
  #131  
capnstabn
Registered User
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Texas
Posts: 202
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

5w 30 and 93 whatever.
capnstabn is offline  
Old 03-24-2008, 04:24 PM
  #132  
mw9
Registered User
iTrader: (51)
 
mw9's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: cincinnati
Posts: 2,427
Likes: 0
Received 5 Likes on 5 Posts
Default

2003 with 5w-30 amsoil
mw9 is offline  
Old 03-24-2008, 10:13 PM
  #133  
stylett9
Registered User
iTrader: (9)
 
stylett9's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Anaheim Ca
Posts: 2,681
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

i dont know my oil exactly but i know i've switched between motul and mobile 1 full synth. I've also switched between various brands of 91 octane fuel(93 not available in cali, that i've found)
stylett9 is offline  
Old 03-25-2008, 05:10 AM
  #134  
07JimmyZ
Registered User
iTrader: (18)
 
07JimmyZ's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: boynton beach
Posts: 662
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

5W30 and 93 mostly shell whenever possible. if you need another car to test I'm in the area as well, although I have HFC's.
07JimmyZ is offline  
Old 03-25-2008, 07:37 AM
  #135  
tourinz
Registered User
iTrader: (1)
 
tourinz's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Delray Beach, FL
Posts: 217
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

well, it seems that we are all using the same problem... techline has another 12 cases open in the nation, but the problem is it only happens before the vehicle reaches proper operating temperatures, so it's a guessing game for what i can see...I got two guys trying to crack this, (w/ the help from nissan) so, let's see how it goes...
tourinz is offline  
Old 03-25-2008, 05:06 PM
  #136  
stylett9
Registered User
iTrader: (9)
 
stylett9's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Anaheim Ca
Posts: 2,681
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

Originally Posted by tourinz
well, it seems that we are all using the same problem... techline has another 12 cases open in the nation, but the problem is it only happens before the vehicle reaches proper operating temperatures, so it's a guessing game for what i can see...I got two guys trying to crack this, (w/ the help from nissan) so, let's see how it goes...

goodluck. I hope we have a solution before my warrenty is up.

Last edited by stylett9; 03-29-2008 at 09:40 AM.
stylett9 is offline  
Old 03-28-2008, 02:25 PM
  #137  
Tac-M
Registered User
iTrader: (17)
 
Tac-M's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: 127.0.0.1
Posts: 2,748
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

TT for updates....
Tac-M is offline  
Old 03-29-2008, 09:32 AM
  #138  
stylett9
Registered User
iTrader: (9)
 
stylett9's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Anaheim Ca
Posts: 2,681
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
Default

tourinz, please let us know at the first sign of any update. My friend, who is a mercedes benz service writter gave me a pretty good theory about how it might be an uneven pressure plate in the transmission or something like that. Said that as the transmission heats up(which would explain why its a very predictable time from a cold start) the pressure plate metal will expand and if it's uneven or something like that it oculd be the problem. I've taken his theory into consideration and so everytime the "sputtering" kicks in, I feather first gear, and unless i'm just imagining it, it does seem that the problem goes away faster. The only reason why i don't think it's something in the transmission is because the exhaust sound changes.
stylett9 is offline  
Old 03-29-2008, 01:52 PM
  #139  
Tac-M
Registered User
iTrader: (17)
 
Tac-M's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: 127.0.0.1
Posts: 2,748
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

^ that sound change in exhaust is what concerns me the most. this problem could be related to our variable valves .
Tac-M is offline  
Old 04-07-2008, 01:00 PM
  #140  
Tac-M
Registered User
iTrader: (17)
 
Tac-M's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: 127.0.0.1
Posts: 2,748
Likes: 0
Received 1 Like on 1 Post
Default

what about ethanol % in our gas? could it f things up?
Tac-M is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Sputtering During Warm-up


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: