Lack of accelaration, misfires after spark plug change. - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion

Go Back  MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion > 350Z Tech Area > Maintenance & Repair
Reload this Page >

Lack of accelaration, misfires after spark plug change.

Notices
Maintenance & Repair 350Z up keep and diagnosing/fixing problems

Lack of accelaration, misfires after spark plug change.

Reply

 
 
 
Old 05-16-2018, 12:04 PM
  #1  
josh2288l
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Location: Puerto Rico
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Lack of accelaration, misfires after spark plug change.

Hi guys,

I recently changed the spark plugs of my 2005 350z. Nothing was wrong with them or the car, I was replacing the valve cover gasket and decided to replace the spark plugs while there.

Upon starup,I am experiencing lack of acceleration, misfires. I ended up putting the old spark plugs back but the problem remains.
Scanned the car: got a misfire error from cylinder 6. I replaced the coil from cylinder 6, issue remains.

can anybody suggest what else to look for?

Thank you!
josh2288l is offline  
Reply With Quote
Old 05-16-2018, 06:02 PM
  #2  
Spike100
350Z-holic
 
Spike100's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Edina, Minnesota
Posts: 6,864
Thanked 106 Times in 96 Posts
Default

I would be suspicious of the possibility that something happened when you replaced the valve cover gasket. I wonder if you don’t have a vacuum leak somewhere; but, without seeing the car, I am only guessing

Originally Posted by josh2288l View Post
Hi guys,

I recently changed the spark plugs of my 2005 350z. Nothing was wrong with them or the car, I was replacing the valve cover gasket and decided to replace the spark plugs while there.

Upon starup,I am experiencing lack of acceleration, misfires. I ended up putting the old spark plugs back but the problem remains.
Scanned the car: got a misfire error from cylinder 6. I replaced the coil from cylinder 6, issue remains.

can anybody suggest what else to look for?

Thank you!
Spike100 is offline  
Reply With Quote
Old 05-17-2018, 08:43 AM
  #3  
vegasanthony
Registered User
iTrader: (1)
 
vegasanthony's Avatar
 
Join Date: May 2015
Location: las vegas
Posts: 144
Thanked 13 Times in 13 Posts
Default

Some people get the wires crossed on driver side bank for Pistons 4 and 6. I've try switching those
I actually marked mine with white marker

and if you disconnected the throttle body you have to do a TB relearn

Last edited by vegasanthony; 05-17-2018 at 08:50 AM.
vegasanthony is offline  
Reply With Quote
Old 05-21-2018, 04:51 AM
  #4  
josh2288l
Registered User
Thread Starter
 
Join Date: May 2018
Location: Puerto Rico
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The wires were crossed from pistons 2 and 4. That resolved the issue.

Thanks for your help.
josh2288l is offline  
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Pickle Rick
2003-2009 Nissan 350Z
8
12-19-2017 08:22 AM
dudegetalife
Maintenance & Repair
37
02-25-2016 03:21 PM
mcarther101
Maintenance & Repair
18
09-23-2013 05:34 AM
Reign_Man
Maintenance & Repair
15
04-17-2010 08:17 PM
Zmego1985
Engine & Drivetrain
3
04-16-2006 07:33 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Lack of accelaration, misfires after spark plug change.


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
Question Title:
Description:
Your question will be posted in: