brake boosting a TT 350z. - Page 20 - MY350Z.COM - Nissan 350Z and 370Z Forum Discussion



Forced Induction Turbochargers and Superchargers..Got Boost?

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-31-2007, 10:32 AM   #381
terps
Registered User
iTrader: (2)
 
Join Date: Apr 2007
Location: Washington D.C.
Posts: 898
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

your a smart man kp, makes sense
terps is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2008, 10:08 AM   #382
KPierson
Banned
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Dayton, OH
Posts: 2,128
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I hate to bring up an old thread, but I've gotten two reports in the past 3 weeks or so about people having issues with this module. There were only a handful of these distributed due to some other issues, but now two different people have reported a "throttle delay" associated with this module.

One tester has all but confirmed the module was the reason, the other tester hasn't verified anything yet. So, if you were a tester of the KPtech brake boost module and your car hestiates for a few seconds when you go WOT I would remove the module and see if the problem goes away. I haven't yet figured out exactly what the problem is, but we are working on a "work around" for those people who have this issue. We will NOT be offering this product to anyone else though, due to the unpredictability discovered when putting this module on different vehicles/trims.
KPierson is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2008, 12:20 PM   #383
QuadCam
Registered User
iTrader: (8)
 
QuadCam's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Vero Beach, Florida
Posts: 3,869
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by KPierson
I if you were a tester of the KPtech brake boost module and your car hestiates for a few seconds when you go WOT I would remove the module and see if the problem goes away.
If you pull out the module, don't forget to use a jumper on the harness so that brake signal still gets to the ECU!!!
QuadCam is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2008, 01:05 PM   #384
Blwn_By_Twins
Registered User
iTrader: (6)
 
Blwn_By_Twins's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Myrtle Beach, SC
Posts: 635
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Can you just install a st switch inline with the 101 wire to brake the signal to the ecu for bb then switch back for normal driving? Wasn't sure if this would be ok or if it needed to be grounded or not. Or if it would cause any problems.
Blwn_By_Twins is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2008, 02:54 PM   #385
KPierson
Banned
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Dayton, OH
Posts: 2,128
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you just install a switch it will throw a code after driving so many miles.
KPierson is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2008, 07:27 AM   #386
MardiGrasMax
Registered User
iTrader: (8)
 
MardiGrasMax's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: New Orleans LA
Posts: 638
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Does the code modify any performance characteristics like a fail safe or limp mode?
MardiGrasMax is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2008, 07:45 AM   #387
Blwn_By_Twins
Registered User
iTrader: (6)
 
Blwn_By_Twins's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Myrtle Beach, SC
Posts: 635
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

If you just use the switch for a quick BB or burn out and then switch it back you'll be fine. I don't think the code would cause any performance problems, but IDK. I haven't gotten a lot of driving in with it yet, but I took it out played for a few mins and then switched it back and never got a code.
Blwn_By_Twins is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2008, 10:21 PM   #388
KPierson
Banned
iTrader: (1)
 
Join Date: Feb 2004
Location: Dayton, OH
Posts: 2,128
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

It won't cause any performance issues but it will cause the cruise control system to fault out until you clear the code.
KPierson is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2012, 11:57 PM   #389
maXmood
Under Boost!
iTrader: (16)
 
maXmood's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bahrain
Posts: 2,146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry to bring up an old thread, but i'm facing an issue with my car and i was referred to this thread..

my issue : https://my350z.com/forum/forced-indu...ent-issue.html

Basically, it's an intermittent issue with throttle response.. out of the blue rpm won't raise higher than 1,250.. the car revs fine on Neutral or Park, but not when on Drive. sometimes i don't use the car for 2 days and when i start the car again i get the issue for couple of days, and sometimes when the problem is not present it drives fine and WOT fine even for couple of days..

anyways, one of the suggestions was to cut the wire going to 101 pin in the ECU (and was direct to this thread) because the ECU might be reading that the brakes are applied thus cutting off throttle.. i've read all pages but still couldn't make out what i should be doing with which wire. i'm not an electrician, but i'm DIY'er and i think i can do it if i get the proper instructions.

any help plz?

thanks
maXmood is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 07:18 AM   #390
djamps
Registered User
iTrader: (1)
 
djamps's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: MD
Posts: 4,492
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Literally you can just cut the wire on pin 101. Before you cut it, stick a meter/test light on it and make sure it's actually the brake wire. Also tape off the ends to prevent shorts.

My guess on the brake booster module is is somehow bleeding current into the ECU thru pin 101 appearing as a false brake signal.
djamps is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 08:17 PM   #391
maXmood
Under Boost!
iTrader: (16)
 
maXmood's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bahrain
Posts: 2,146
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Quote:
Originally Posted by djamps View Post
Literally you can just cut the wire on pin 101. Before you cut it, stick a meter/test light on it and make sure it's actually the brake wire. Also tape off the ends to prevent shorts.

My guess on the brake booster module is is somehow bleeding current into the ECU thru pin 101 appearing as a false brake signal.
got it..

so basically if this was the culprit to my issue, i'll need a new ecu, isn't it?
maXmood is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2012, 08:45 PM   #392
jerryd87
Registered User
iTrader: (4)
 
Join Date: Nov 2010
Location: NE ohio
Posts: 2,439
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

possibly ew module for the brake booster(is it seperate or part of the bcm?) honestly with how many people have pin 101 cut with no issues might as well do it. unless you plan to sell the car down the road, then mayby just fix it =/
jerryd87 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-2017, 12:31 AM   #393
Albie Welch
Registered User
 
Join Date: Feb 2017
Location: Chch
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Pin 101

Quote:
Originally Posted by phunk View Post
Has anyone here tried disconnecting ECU pin 101 and then went out and tried to brake boost?

I been meaning to try this, somewhere in the manual it told me that if the ECU doesnt see the stoplamp signal on pin 101 for a certain time frame, it will trip a CEL. I was thinking of installing a pushbutton disconnect for this ECU pin for when I want to brake boost and do burnouts - that **** aint easy when your ECU is closing the throttle (that it does when it sees brake and gas at the same time).

Haha, have any of you tried brake boosting how the car sits? It just stops like normal almost as if your not on the gas at all = FTL.

BTW those who dont know WTF im talking about, it says in the service manual that pin 101 is used to show the ECU when you are pushing the brakes - and the ECU will close the throttle even if your on the gas pedal when it sees the stoplamp signal on this pin. This means no brake boosting, and makes it a pain in the *** to do good burnouts if your not in the waterbox.


hey can anyone tell me if this is the same on a 05 g35 ? Have been trying to find out for the few weeks now please help 😀

Albie Welch is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Autocross Brake Pads hajwoj Autocross/Road 27 11-01-2015 05:25 PM
Replacing Tail light issue. 350z82 Exterior & Interior 19 10-01-2015 06:25 PM


Tags
2005, boost, brake, constant, g35, g37, infiniti, infinity, lights, sensor, slip, snow, stay, switch, toggle, vdc, yaw

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off

Forum Jump


All times are GMT -8. The time now is 06:52 AM.


Copyright 2002 - 2017, MY350Z.COM All Rights Reserved.
 
  • Ask a Question
    Get answers from community experts
What's your question?
Send